Header Ads

Νεότερες πληροφορίες: Κλείδωσε το άνοιγμα λιανεμπορίου και διαδημοτικών μετακινήσεων

Ομόφωνα υπέρ του ανοίγματος του λιανεμπορίου και της απελευθέρωσης των διαδημοτικών μετακινήσεων τάχθηκαν τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της HuffPost.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αγορές από τους καταναλωτές θα πραγματοποιούνται με click away.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο εντός της ίδιας Περιφέρειας. Αυτό σημαίνει ότι σε πρώτη φάση, εξακολουθούν να απαγορεύονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, εκτός και αν υπάρχει ειδική άδεια.

Ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας, όπου κυριαρχούν δύο χρώματα - το κόκκινο και το βαθύ κόκκινο - είναι το βασικότερο στοιχείο που έχει μπει στο τραπέζι της επιτροπής επιδημιολόγων/λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδριάζει από τις 13:30.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Huffpost, σε αυτό τον χάρτη εμφανίζονται σε χρώμα βαθύ κόκκινο 27 γεωγραφικές περιοχές και νομοί (μεταξύ αυτών η Αττική, η Θεσσαλονίκη και η Αχαϊα), ενώ 47 περιοχές και νομοί παραμένουν στο κόκκινο.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμέντονται στις 7 μ.μ. δια στόματος του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και του υφυπουργού Πολιτικής Προστάσιας, Νίκου Χαρδαλιά.

 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.