Header Ads

Δ. Μακεδονία: Επιστράτευση ιδιωτών γιατρών ζητά ο περιφερειάρχης Γ. Κασαπίδης

Την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών για την στήριξη των Νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας, αναμένεται να ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας ο περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης, μετά τη δραματική αύξηση των νέων μολύνσεων, αλλά και την αυξητική τάση των νέων εισαγωγών στα Νοσοκομεία.

Όπως τόνισε ο κ. Κασαπίδης, μιλώντας σήμερα Τρίτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 «τα Νοσοκομεία της περιοχής, έχουν ξεπεράσει τα όρια τους».  Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι μετά και τα σημερινά 167 νέα κρούσματα, αλλά και των προηγούμενων ημερών «το Μαμάτσειο Νοσοκομείο εδώ και μια εβδομάδα στέλνει ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία και το Μποδοσάκειο είναι στα όρια του».

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, «χρειάζεται επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, δεδομένου ότι όλοι οι γιατροί του ΕΣΥ στη Δυτική Μακεδονία ενεργοποιήθηκαν και μάλιστα αρκετοί από αυτούς έχουν προσβληθεί από κορονοϊό και είναι σε περιορισμό».

Τέλος τόνισε ότι τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας «χρειάζονται ενισχύσεις με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, άμεσα θα πρέπει να έρθουν νέοι γιατροί».

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.