Header Ads

Ανοίγει το λιανεμπόριο με ραντεβού και όριο 3 ωρών, διαδημοτική «άσκηση» τα Σαββατοκύριακα

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου και την πιλοτική απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων υπό προϋποθέσεις ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας και του εμβολιασμού στη χώρα μας.

Ειδικότερα, από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου ανοίγουν τα καταστήματα λιανεμπορίου - πλην των εμπορικών κέντρων - με χρήση κωδικού άπαξ για πώληση με click away και click in shop κατόπιν ραντεβού.

Επίσης, πολιτικά από αυτό το Σάββατο (3/4) και μόνο για τα Σαββατοκύριακα θα επιτραπεί η διαδημοτική μετακίνηση με ΙΧ με τη χρήση του κωδικού «6» για έως 3 άτομα ή μια οικογένεια.

Την μετατροπή του Θριάσιου νοσοκομείου σε «Covid-only» και την δημιουργία 56 νέων ΜΕΘ ανακοίνωσε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Από τις 7 Απριλίου το Θριάσιο θα διαθέτει 130 απλές κλίνες Covid και 33 ΜΕΘ Covid, με στόχο να φτάσει σταδιακά έως και 180 κλίνες συνολικά)

Επίσης ανακοίνωσε 51 καινούργιες ΜΕΘ σε νοσοκομεία της Αττικής.

Επιπρόσθετα, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως οι εμβολιασμοί (1η και 2η δόσ) έχουν ξεπεράσει τους 1.600.000, ενώ μόνο τον Απρίλιο ο στόχος είναι να γίνουν 1,5 εκατ. εμβολιασμοί και τους επόμενους μήνες ακόμη περισσότεροι.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.