Header Ads

Πρόστιμο 69 ευρώ σε άνδρα μετά την αυτοκτονία σταρ του Netflix

Το αστείο πρόστιμο των 9.000 γιεν (περίπου 80 δολάρια ή 69 ευρώ) για διαδικτυακήκακοποίηση σε βάρος μια σταρ του Netflix που εν τέλει αυτοκτόνησε επέβαλαν σε έναν άνδρα οι εισαγγελικές αρχές στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο ανώνυμος άνδρας πόσταρε μηνύματα στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης της Χάνα Κιμούρα σχετικά με την «απαίσια προσωπικότητά της» και ρωτώντας την «πότε θα πεθάνεις;»

Η Καμούρα, 22 ετών, ήταν ο στόχος εκατοντάδων τέτοιων απαράδεκτων tweets σε καθημερινή βάση.

Το ριάλιτι σόου, Terrace House, ακυρώθηκε μετά το θάνατό της τον Μάιο.

Το Terrace House, συμπαραγωγή του ιαπωνικού FujiTV που διανεμήθηκε από το Netflix, ήταν δημοφιλές στο παγκόσμιο κοινό πριν από την ακύρωσή του.

Το εν λόγω τηλεοπτικό πρόγραμμα δεν είχε σενάριο και είχε ως πρωταγωνιστές έξι νέους που ζούσαν μαζί σε ένα σπίτι στην Ιαπωνία.

Είχε κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού για τις αυθεντικές αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στα μέλη του καστ και τη σχετική έλλειψη δράματος.

Η Κιμούρα ήταν ένα από τα έξι μέλη στην τελευταία σεζόν της εκπομπής.

Το bullying σε βάρος της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της επιδεινώθηκε μετά από ένα συγκεκριμένο επεισόδιο - προβλήθηκε μόνο στην Ιαπωνία - που την έδειξε να έρχεται σε αντιπαράθεση με έναν συγκάτοικό της.

Πριν από το θάνατό της, δημοσίευσε φωτογραφίες με τον αυτοτραυματισμό της στο Twitter μαζί με μηνύματα που υποδήλωναν ότι ήταν πολύ στενοχωρημένη.

O άνδρας στον οποίο επιβλήθηκε το πρόστιμο-χάδι, που δεν έχει κατονομαστεί, δημοσίευε ολοένα και πιο προσβλητικά μηνύματα στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προτού η 22χρονη δώσει τέλος στη ζωή της.

Εχει κατηγορηθεί για το αδίκημα της «προσβολής». Σύμφωνα με την ιαπωνική νομοθεσία, η μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβληθεί για αυτή την κατηγορία είναι 9.999 γιεν.

Υπάρχει μια πιο σοβαρή κατηγορία για «δυσφήμιση», σύμφωνα με την οποία σε ένα άτομο μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο έως 500.000 γιεν (3,845 ευρώ). Δεν είναι σαφές γιατί αποδόθηκε το ελαφρύτερο ποινικά αδίκημα σε αυτήν την περίπτωση.

Η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την τιμωρία που χαρακτηρίστηκε υπερβολικά επιεικής.

(με πληροφορίες από BBC)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.