Header Ads

Γαλλία: Απίστευτη διάσωση οικογένειας από φλεγόμενο διαμέρισμα - Περαστικοί έκαναν σκάλα με τα κορμιά τους

Η συγκλονιστική διάσωση μιας οικογένειας που είχε εγκλωβιστεί στο φλεγόμενο διαμέρισμά τους στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στη Νάντη της Γαλλίας έγινε viral, όχι όμως απλά επειδή καταγράφηκε σε βίντεο αλλά επειδή κατέστη εφικτή στο θάρρος και την ευρηματικότητα περαστικών.

Στο διαμέρισμα της τριμελούςς οικογένεια, ένα ζευγάρι και το μωρό τους, εκδηλώθηκε πυρκαγιά και αδυνατούσαν να κατευθυνθούν προς την έξοδο για να το εγκαταλείψουν.

Περαστικοί είδαν τους καπνούς που έβγαιναν από το διαμέρισμα και τους ενοίκους να φωνάζουν σε βοήθεια από το παράθυρο αλλά το σημείο δεν είχε φτάσει ακόμη η πυροσβεστική.

Πρώτα, όπως φαίνεται και στο βίντεο χρησιμοποίησαν ένα στρώμα και οι γονείς πέταξαν από το παράθυρο το μόλις έξι μηνών μωρό τους που προσγειώθηκε στο στρώμα και το σήκωσαν αμέσως οι περαστικοί.

Στη συνέχεια όμως η ομάδα των νεαρών ήθελε να κάνει κάτι για να σώσει και τους το ζευγάρι.

Μη έχοντας στη διάθεση τους κάποιο άλλο μέσο για να τους βοηθήσουν δημιούργησαν μια σκάλα με τα κορμιά τους, με τον έναν να πατάει πάνω στους ώμους του άλλου ενώ  παράλληλα κρέμονταν από το εξωτερικό μέρος των παρακείμενων μπαλκονιών.

Έτσι μπόρεσαν να προσεγγίσουν τα άλλα δύο άτομα που ήταν εγκλωβισμένα και στη συνέχεια,σιγα-σιγά να τους βοηθήσουν να κατέβουν.

Το μωρό ευτυχώς δεν τραυματίστηκε πολύ σοβαρά από την πρώτη και αναρρώνει στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε ενώ οι γονείς νοσηλεύτηκαν προληπτικά για μια ημέρα αλλά πήραν εξιτήριο.

Όπως γράφει η Mirror, η διάσωση καταγράφηκε σε βίντεο από την επικεφαλής της τοπικής κοινότητας ενώ η Τζοάνα Ρόλαντ, δήμαρχος της Νάντης καλεί τον πρόεδρο της Γαλλίας να τιμήσει τους διασώστες και αναγνωρίσει την αυτοθυσία τους.

«Οι άνθρωποι σώθηκαν χάρη στη γενναιότητα και τον ηρωισμό των νεαρών που βρέθηκαν στο σημείο και σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα σκαρφαλώνοντας στο τρίτο όροφο για τους βγάλουν από τη φωτιά. Σεβαστείτε και αναγνωρίστε την πράξη αυτών των νέων ανθρώπων».

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.