Header Ads

Η Nike στην αντεπίθεση για τα «σατανικά παπούτσια» με το ανθρώπινο αίμα

Στην αντεπίθεση πέρασε η γνωστή εταιρεία Nike για τα «σατανικά παπούτσια» που έφτιαξε η καλλιτεχνική συλλογικότητα MSCHF από το Μπρούκλιν.

Όπως μεταδίδει το BBC, προχωρά σε μήνυση κατά της MSCHF, για τα παπούτσια που έφτιαξε χρησιμοποιώντας το γνωστό μοντέλο της Nike «Air Max 97». 

Το αμφιλεγόμενο ζευγάρι παπουτσιών με τον τίτλο «Satan Shoes» (σ.σ. σατανικά παπούτσια) το λάνσαρε ο Αμερικανός ράπερLil Nas X σε συνεργασία με την MSCHF

Τα μαυροκόκκινα αθλητικά, φέρουν πάνω τους την πεντάλφα, έναν ανεστραμμένο σταυρό και μια σταγόνα πραγματικού ανθρώπινου αίματος.

Σύμφωνα με τη MSCHF πρόκειται για μια περιορισμένη έκδοση μόλις 666 ζευγαριών. Η αερόσολα κάθε παπουτσιού περιέχει 60 κυβικά εκατοστά κόκκινου μελανιού και «μία σταγόνα» ανθρώπινου αίματος.

Η τιμή τους είναι 1.018 δολάρια ανά ζεύγος, μια έμμεση αναφορά στο Βιβλικό εδάφιο Κατά Λουκά 10:18 που αναφέρει: «Είδα τον Σατανά να πέφτει σαν αστραπή από τον ουρανό».

Η Nike ισχυρίζεται παραβίαση εμπορικού σήματος. Όπως αναφέρει, δεν ενέκρινε ποτέ την έγκριση της για τη δημιουργία των τροποποιημένων αθλητικών παπουτσιών. Ζητά επίσης από το δικαστήριο να σταματήσει η MSCHF να πουλά τα παπούτσια και να να χρησιμοποιήσουν το σήμα της. 

«Η MSCHF και τα μη εξουσιοδοτημένα Σατανικά Παπούτσια, είναι πιθανό να προκαλέσουν σύγχυση και να προκαλέσουν μια εσφαλμένη εντύπωση περί σχέσης μεταξύ των προϊόντων της MSCHF και της Nike», αναφέρει η αγωγή.

«Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ήδη ενδείξεις σημαντικής σύγχυσης στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων αιτημάτων για μποϊκοτάζ της Nike, ως απάντηση στην κυκλοφορία των σατανικών παπουτσιών της MSCHF, με βάση τη λανθασμένη πεποίθηση ότι η Nike ενέκρινε αυτό το προϊόν». 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.