Header Ads

Κοζάνη: Διαμαρτυρία συλλόγων και φορέων – Ζητούν προσλήψεις στο νοσοκομείο (video)

“Επιτακτική ανάγκη η πρόσληψη μόνιμων γιατρών στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Κοζάνης” δηλώνουν γονείς κηδεμόνες εκπρόσωποι φορέων και σωματείων στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Μαμάτσειου.

Την διαμαρτυρία διοργάνωσε 26 περίπου σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων της περιοχής από την πόλη της Κοζάνης και τοπικών κοινοτήτων, εργατικά συνδικάτα έχοντας την στήριξη και των εκπροσώπους του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου.

Ο παιδίατρος Μιχάλης Χασάπης, που είναι ο μόνος μόνιμος γιατρός στην κλινική του Νοσοκομείου τόνισε ότι αυτήν την στιγμή εργάζονται 6 ειδικευόμενοι και ένας επικουρικός μετά την παραίτηση της Διευθύντριας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κατατεθεί πρόγραμμα καθημερινής εφημερείας για τον επόμενο μήνα, ενώ οι εφημερίες για το μήνα Οκτωβρη καλύφθηκαν με γιατρούς που μετακινήθηκαν από την Νάουσα και με ιδιώτη.

Υπογράμμισε ότι υπάρχει δυσκολία στην εύρυθμη λειτουργία της κλινικής και είναι σπαραίτητες οι προσλήψεις 4 ακόμα μόνιμων γιατρών στην παιδιατρική όπως προβλέπεται και από το οργανόγραμμα. “Είναι εξουθενωτικό και παράνομο για έναν γιατρό να εφημερεύει τις μισές μέρες του μήνα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασάπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ζητήθηκε από το Νοσοκομείο Κοζάνης και την 3η ΥΠΕ να γίνει προκήρυξη μιας θέσης Διευθυντή και ενός επιμελητή Β’ στις 10 Οκτωβρίου μετά και την παραίτηση της μόνιμου γιατρού της κλινικής που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιστρέψει με μπλοκάκι ως ιδιώτης γιατρός για να προσφέρει τις υπηρεσίες της.

Για “υποστελέχωση και ελλείψεις γιατρών στο Νοσοκομείο Κοζάνης” μιλησαν και όσοι πήραν τον λόγο στη διαμαρτυρία, εκπρόσωποι γιατρών και εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Κοζάνης. Από την πλευρά τους εκπρόσωποι των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων εξέφρασαν την μεγάλη ανησυχία τους για την κατάσταση που επικρατεί τονίζοτας την επιτακτική ανάγκη της στελέχωσης με γιατρούς του Νοσοκομείου και κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.