Header Ads

Κοζάνη: Ικανοποίηση Χ. Δήμα για την πορεία των προγραμμάτων έρευνας και τεχνολογίας

Την ικανοποίηση του για την πορεία των προγραμμάτων της έρευνας και τεχνολογίας αλλά και των καινοτόμων επενδύσεων, εξέφρασε από την Κοζάνη ο υφυπουργός έρευνας και τεχνολογίας του υπουργείου ανάπτυξης Χρίστος Δήμας.

Δεν άφησε μάλιστα ασχολίαστο το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, έχει ήδη δημιουργήσει 10 Εταιρείες Τεχνοβλαστούς, στις οποίες εργάζονται ήδη 20 ερευνητές με διδακτορικούς τίτλους ή υποψήφιου διδάκτορα, αλλά και μεταπτυχιακούς επιστήμονες. Χαρακτήρισε το γεγονός αυτό ιδιαίτερα επιτυχημένο σε ότι αφορά την θεσμοθέτηση των Εταιρειών Τεχνοβλαστός, όπου η επιστημονική κοινότητα στηρίζει με την επιστημονική κατάρτιση της, την επιχειρηματικότητα, ενώ τόνισε ότι το αρμόδιο υπουργείο θα προσπαθήσει έτσι ώστε θα διευκολύνει τη δημιουργία και άλλων τέτοιων εταιρειών.

Εκτός όμως από τις δράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας, στη Δυτική Μακεδονία ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι καινοτόμες επιχειρήσεις, από την πλευρά των ιδιωτών. Μία από αυτές τις επιχειρήσεις είναι και η πρότυπη κτηνοτροφική φάρμα στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης την οποία επισκέφτηκε ο κ. Δήμας, προκειμένου να ενημερωθεί για την πρωτοβουλία αυτή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κοζάνη ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας, είχε σειρά επαφών και με εκπροσώπους επιχειρηματικών κλάδων ενώ συναντήθηκε και με τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του Επιμελητηρίου Κοζάνης, όπου αναφέρθηκε και για τις περαιτέρω δυνατότητες που υπάρχουν στον τομέα των επενδύσεων.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.