Header Ads

Πτολεμαΐδα: Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ από συμβασιούχους προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

Απλήρωτοι τις δέκα τελευταίες ημέρες παραμένουν είκοσι δύο συμβασιούχοι, εργαζόμενοι, μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας, στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας,  αντιπροσωπεία των οποίων προέβη σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του τοπικού υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ, λαμβάνοντας την υπόσχεση ότι θα πληρωθούν σήμερα.

Η υπηρεσία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των συμβασιούχων Δημήτρη Παπαδόπουλο, αποδίδει την καθυστέρηση στην ασθένεια υπαλλήλων λόγω covid-19, επιχείρημα που δεν έπεισε, γιατί, όπως υποστηρίζουν οι διαμαρτυρόμενοι, και τους προηγούμενους μήνες η μισθοδοσία τους δεν καταβαλλόταν κανονικά.

Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν και εργαζόμενοι σε άλλα προγράμματα του ΟΑΕΔ με καθυστερήσεις ενός, ίσως και περισσότερων μηνών, εξ αιτίας της υποστελέχωσης της τοπικού γραφείου. Σε ότι αφορά το αίτημα των εν λόγω συμβασιούχων για μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, εκδόθηκε προκήρυξη για 3720 θέσεις, μόνο για νοσηλευτές, όταν με το  ίδιο πρόγραμμα απασχολούνται και άλλες ειδικότητες, (ακτινολόγοι, βοηθοί ακτινολόγων, φυσικοθεραπευτές, κ. α)  χαρακτηρίζοντας την προκήρυξη των θέσεων ως «σταγόνα στον ωκεανό»  γιατί οι ελλείψεις είναι τεράστιες. Με  δεδομένο ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, θεωρούν ότι «οι συμβάσεις μας θα πρέπει να μετατραπούν αυτόματα σε αορίστου χρόνου».
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.