Header Ads

Κοζάνη: Πλημμύρισε από επισκέπτες η Δαμασκηνιά στην καστανογιορτή

Εκατοντάδες επισκέπτες, ντόπιοι και Δαμασκηνιώτες που έφτασαν από κάθε γωνιά τις Ελλάδας κατέκλυσαν το πανέμορφο χωριό του Δήμου Βοΐου που με σύμμαχο τον καιρό απόλαυσαν την καστανογιορτή μετά από δυο χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας.

Η φιλόξενη και η πανέμορφη Δαμασκηνιά που “πλήγωσε” ο κορωνοϊός το χωριό που μπήκε πρώτο σε καραντίνα, με τους κατοίκους να βιώνουν απώλειες και να ζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις. Η γιορτή που έφερε πλήθος κόσμου στην Καστανογιορτή ζωντάνεψε και πάλι το καστανοχώρι του Βοΐου που πλημμύρισε από μουσικές χορό τοπικά εδέσματα και κυρίως από τα νόστιμα κάστανα που προσφέρθηκαν άφθονα στους επισκέπτες βραστά και ψητά.

Ευκαιρίας δοθείσας οι παραγωγοί των τοπικών προϊόντων έστησαν τους πάγκους τους κατά μήκος της πλατείας. Η ηλιόλουστη μέρα και η καλή διάθεση κράτησε μέχρι αργά το βράδυ ντόπιους και επισκέπτες που γλέντησαν με την καρδιά τους απολαμβάνοντας παράλληλα τις φυσικές ομορφιές της περιοχής. Η ψυχή της διοργάνωσης για την Καστανογιορτή στη Δαμασκηνιά με οι φιλόξενοι κάτοικοι και η νεολαία του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού.

Η καστανογιορτή στη Δαμασκηνιά είναι γνωστή στο πανελλήνιο και αξίζει να σημειωθεί πως με την αγάπη των κατοίκων και με την συνδρομή του Δήμου Βοΐου έφερε μετά από δυο χρόνια χαμόγελα ζωντάνεια και αισιοδοξία, προωθώντας παράλληλα ένα ξεχωριστό προϊόν που υπάρχει σε αφθονία στον τόπο τους από τις αιωνόβιες αυτοφυής καστανιές που είναι περιτριγυρισμένο το χωριό.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.