Header Ads

Πάνω από 11.000 υποψήφιοι στο διαγωνισμό για 822 θέσεις στην ΑΑΔΕ, το «ευχαριστώ» του προέδρου του ΑΣΕΠ

Πάνω από 11.000 υποψήφιοι στο διαγωνισμό για 822 θέσεις στην ΑΑΔΕ, το «ευχαριστώ» του προέδρου του ΑΣΕΠ

Περισσότεροι από 11.000 υποψήφιοι δοκιμάστηκαν στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 822 εφοριακών, τελωνειακών, πληροφορικών, μηχανικών και στατιστικών υπαλλήλων που θα στελεχώσουν θέσεις εργασίας στην ΑΑΔΕ.

Το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε - με επιτυχία όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ- ο γραπτός διαγωνισμός για την πλήρωση συνολικά οκτακοσίων είκοσι δύο (822) θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων - Α.Α.Δ.Ε. [Προκήρυξη 1Γ/2022 (ΦΕΚ 9/τ. Α.Σ.Ε.Π./25.02.2022)].

Η γραπτή εξέταση των μαθημάτων πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών σε συνολικά εκατόν εξήντα εννέα (169) Εξεταστικά Κέντρα των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Κεντρικού Τομέα Αθηνών και Πειραιά.

Αίτηση συμμετοχής είχαν υποβάλει 24.671 υποψήφιοι, οι οποίοι κατανεμήθηκαν σε έξι (6) Ομάδες αναλόγως της κλαδοειδικότητάς τους, ως εξής:

ΟΜΑΔΑ Α΄: ΠΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ, ΠΕ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ, ΠΕ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΟΜΑΔΑ Β΄: ΤΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ, ΤΕ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ, ΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΟΜΑΔΑ Γ΄: ΔΕ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ

ΟΜΑΔΑ Δ΄: ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΟΜΑΔΑ Ε΄: ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΟΜΑΔΑ ΣΤ΄: ΠΕ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ (Στατιστική), ΠΕ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ (Στατιστική)

 Από τους ανωτέρω 24.671 υποψηφίους προσήλθαν συνολικά 11.492 υποψήφιοι και το συνολικό ποσοστό συμμετοχής ανήλθε σε 46,58 %.

Αναλυτικότερα, η προσέλευση των υποψηφίων ανά ημέρα και Ομάδα μαθημάτων έχει ως εξής:

Στιγμιότυπο οθόνης 2022 10 24 104028
Επισημαίνεται ότι 410 υποψήφιοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής σε περισσότερες από μία Ομάδες.

Τα θέματα της γραπτής εξέτασης και οι απαντήσεις αυτών θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό τόπο του Α.Σ.Ε.Π. εντός των προσεχών ημερών.

Παπαϊωάννου: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ» 

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου, με αφορμή τον διαγωνισμό, έγραψε στο facebook τα εξή: «Το Σαββατοκύριακο, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο γραπτός διαγωνισμός για την πρόσληψη 822 υπαλλήλων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ εφοριακών, τελωνειακών, πληροφορικών, μηχανικών και στατιστικών στην ΑΑΔΕ. Επειδή ο/η αναγνώστης/ρια μπορεί να μην έχει συνείδηση του τι σημαίνει αυτό στην πράξη, αρκεί να αναφέρω ότι για την επιτυχή διεξαγωγή του εργάσθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι του ΑΣΕΠ (πέραν, φυσικά, των μελών της Ανεξάρτητης Αρχής) και μερικές χιλιάδες εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας σε όλη την Ελλάδα (169 εξεταστικά κέντρα). Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μετείχαν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

»Καλά αποτελέσματα στις πολλές χιλιάδες υποψηφίους (προσήλθαν 11.000 περίπου). Για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων θα δουλέψει τώρα το ΑΣΕΠ, την ίδια ώρα που θα ετοιμάζει την τελική φάση του διαγωνισμού επιλαχόντων για την ΥΠΑ (Νοέμβριος) και βέβαια τον γραπτό διαγωνισμό του Δημοσίου (ο στόχος είναι για τον ερχόμενο Μάρτιο). Υ.Γ. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε μέριμνα με ειδικές διαδικασίες εξέτασης για 15 υποψηφίους με αναπηρίες ώστε κανείς/καμιά να μη στερηθεί την ευκαιρία πρόσβασης στο Δημόσιο. Και αυτές οι δύσκολες και εξειδικευμένες διαδικασίες διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία».

#ΑΣΕΠ #ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ #ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ #ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.