Header Ads

Νεστόριο: Επιστημονικό συμπόσιο για το τοπίο και την ιστορία του

Επιστημονικό συμπόσιο με θέμα: “Το τοπίο και η ιστορία του – Κοινωνικές, Περιβαλλοντικές και αναπτυξιακές διαστάσεις”, θα διεξαχθεί στο Νεστόριο Καστοριάς και στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, στις 28-30 Οκτωβρίου. Στο συμπόσιο, που γίνεται με
την υποστήριξη του Δήμου Νεστορίου και του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων – Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, θα παρουσιαστούν επιλεγμένες εργασίες  που έγιναν στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου Eco-Time Machine, ανάμεσα στις οποίες και η ανάπτυξη εφαρμογής 4D περιήγησης στην ιστορία του τοπίου.

Στο πλαίσιο του έργου Eco-Time Machine, διερευνήθηκε η ιστορία του τοπίου της περιοχής, μέσα από το συνδυασμό διαφορετικών μεθόδων από τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιστήμες. Καταγράφηκαν συνδυαστικά η μείωση του πληθυσμού και της παραγωγικής βάσης, η αλλαγή χρήσεων γης και η μαζική δάσωση της περιοχής, δραματικές αλλαγές που έφεραν νέες χρήσεις, όπως ο τουρισμός, αλλά και νέες νοηματοδοτήσεις του τοπίου. Τα αποτελέσματα του έργου αποτυπώθηκαν με τη βοήθεια δύο καινοτόμων εφαρμογών που δημιουργήθηκαν ειδικά για το έργο, έναν 2D διαδικτυακό διαδραστικό χάρτη και μία 3D εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας.

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, οι συνεδρίες του συμποσίου θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Νεστόριο Καστοριάς, από τις 9 π.μ. και το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, οι εργασίες θα συνεχιστούν στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης (Γράμμος, Λιβάδια Κοτύλης) στις 10 π.μ. Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, το πρόγραμμα του συμποσίου περιλαμβάνει ξενάγηση στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, περιήγηση στο Γράμμο και επίδειξη της 4D εφαρμογής.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.