Header Ads

Δυτική Μακεδονία: Ενίσχυση κατοίκων και επιχειρήσεων στο θέμα της θέρμανσης ζητούν οι βουλευτές της Ν.Δ.

Η οικονομική ενίσχυση των κατοίκων των τριών νομών στο θέμα της θέρμανσης και η ενίσχυση των επιχειρήσεων εστίασης, αλλά και όλων των εμπορικών καταστημάτων στη Δυτική Μακεδονία ήταν το θέμα συνάντησης στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Αν. Υπουργό κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, με πρωτοβουλία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Αντωνιάδη (Φλώρινας), Ανδρέα Πάτση (Γρεβενών) και Ζήση Τζηκαλάγια (Καστοριάς) και εκπροσώπων φορέων από τους τρεις νομούς.

Από πλευράς φορέων, τη Φλώρινα εκπροσώπησε ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Σάββας Σαπαλίδης. Στη συνάντηση είχαν προσκληθεί και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης και γενικότερα του εμπορικού κόσμου, οι οποίοι δυστυχώς την τελευταία στιγμή ακύρωσαν τη συμμετοχή τους εξαιτίας έκτακτων λόγων.

Οι εκπρόσωποι των φορέων και οι βουλευτές υποστήριξαν με επιχειρήματα το γεγονός, πως οι δύσκολες καιρικές συνθήκες ανεβάζουν το κόστος της θέρμανσης στην περιοχή, αλλά και του ηλεκτρικού ρεύματος, αφού πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν και το ηλεκτρικό ρεύμα για τη θέρμανσή τους. Με αυτά τα δεδομένα, ζήτησαν από τον υπουργό έκτακτη οικονομική ενίσχυση τόσο των κατοίκων στο θέμα της θέρμανσης όσο και των επιχειρήσεων στο θέμα της θέρμανσης και του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο υπουργός αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος και αφού αναφέρθηκε σε όλα τα θετικά μέτρα που πήρε η τωρινή κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας ενεργειακής και οικονομικής κρίσης, με ισχυρό αντίκτυπο και στη χώρα μας όπως για παράδειγμα στο γεγονός ότι η κυβέρνηση θέσπισε για πρώτη φορά επίδομα θέρμανσης και στα ξύλα και στο πέλλετ, έχει αυξήσει τα εισοδηματικά όρια στις 24.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα για ένα ζευγάρι, δόθηκαν έκτακτες ενισχύσεις στις επιχειρήσεις, που πλήττονται από την απολιγνιτοποίηση, στις επιχειρήσεις γούνας που επίσης δοκιμάζονται κ.α, εστίασε σε δύο συγκεκριμένα μέτρα:

Έκτακτη αύξηση του επιδόματος θέρμανσης στις περιοχές, που κάνει πολλές μέρες κρύο και έκτακτη αύξηση στους τρεις νομούς Φλώρινας, Γρεβενών και Καστοριάς για την ξύλευση των ορεινών κοινοτήτων. Όπως τόνισε ο κ. Σκυλακάκης, το συγκεκριμένο κονδύλι των έκτακτων επιχορηγήσεων υπάρχει ήδη στο φετινό προϋπολογισμό του 2022. Για το θέμα των επιχειρήσεων, παρέπεμψε στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με το οποίο ανέλαβαν την υποχρέωση οι τρεις βουλευτές να ορίσουν νέα συνάντηση. Ο υπουργός και οι τρεις βουλευτές συμφώνησαν μέσα στις επόμενες μέρες, μετά από συνεννόηση με τους φορείς, να εξειδικεύσουν τα δύο έκτακτα θετικά μέτρα, που πρότεινε για τους τρεις νομούς Φλώρινας Καστοριάς και Γρεβενών ο κ. υπουργός.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.