Header Ads

Εορδαία: Αλλάζουν κάποια πράγματα για το φυσικό αέριο στον Περδίκκα

Από τον αγωγό του ΔΕΣΦΑ και όχι από τον ΤΑΠ, όπως ελέχθη αρχικά στη Λαϊκή Συνέλευση, θα πάρει φυσικό αέριο ο οικισμός του Περδίκκα, που θα έρθει από τα Τρίκαλα Ημαθίας, στα τέλη του 2024 αρχές του 2025, και το δίκτυο θα είναι έτοιμο κατά το πρώτο η δεύτερο εξάμηνο του 2024, ενώ για το εσωτερικό δίκτυο εκδόθηκε ήδη η άδεια διανομής από την ΡΑΕ.

Αυτό ανάφερε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας ο δήμαρχος, Παναγιώτης Πλακεντάς, μετά την επαφή, κατά την πρόσφατη κάθοδο του στην Αθήνα, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ, Μάριο Τσάκα, παρουσία βουλευτών Κοζάνης, κάνοντας λόγο για «αλλαγή κάποιων πραγμάτων». Σε ότι αφορά τη  χρηματοδότηση η ΔΕΔΑ αναλαμβάνει, την επιχειρηματική πρωτοβουλία να χρηματοδοτηθεί το δίκτυο από τον ΔΕΣΦΑ και όχι από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Με βάση αυτά τα νέα δεδομένα, για τα οποία έλαβαν γνώση τόσο το Τοπικό Συμβούλιο όσο και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Περδίκκα, ζητήθηκε από τον κ. Τσάκα να ενημερώσει ο ίδιος σχετικά τόσο το Σώμα όσο και την Κοινότητα του Περδίκκα, κάτι που εκτιμάται  στα τέλη του τρέχοντος μηνός, εν αναμονή και της έκδοσης εγκυκλίου από τον ΔΕΣΦΑ, όπως και να υπογραφεί ένα μνημόνιο, μεταξύ της  ΔΕΔΑ και του Δήμου Εορδαίας, καταλήγοντας σε συμφωνία με συγκεκριμένα πράγματα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.