Header Ads

Κοζάνη: Στην πρόσληψη γιατρού προχωρά ο Δήμος Βοΐου – Χωρίς αγροτικούς γιατρούς τα χωριά

Η έλλειψη αγροτικών γιατρών και η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας “ανάγκασε” την Δημοτική Αρχή να αποφασίσει την πρόσληψη γιατρού που θα πληρώνεται από το ταμείο του Δήμου, για να καλύψει τις ανάγκες των αγροτικών ιατρείων των Τοπικών Κοινοτήτων Εράτυρας και Γαλατινής.

Με τον μισθό του γιατρού στα 1.000 ευρώ και προσφέροντας παράλληλα στέγη ο Δήμορχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής έκανε γνωστή την απόφαση, κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου τονίζοντας πως η παρουσία του γιατρού είναι απαραίτητη για τις δυο πολυπληθής κοινότητες και η 3η ΥΠΕ δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα για να καλυφθεί η θέση. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ένα μέρος των κατοίκων θα εξυπηρετείται στα αγροτικά ιατρεία και οι υπόλοιποι στο Κέντρο Υγείας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Εν τω μεταξύ έντονες είναι οι διαμαρτυρίες κατοίκων απομακρυσμένων τοπικών κοινοτήτων στον Δήμο Βοΐου και κυρίως των ηλικιωμένων, που η έλλειψη γιατρών τους αναγκάζει να μετακινούνται πολλά χιλιόμετρα σ’ ένα δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο, όπως αυτό της περιοχής και εν όψει χειμώνα. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα οι κάτοικοι στην περιοχή του Τσοτυλίου μεταξύ αυτών και της απομακρυσμένης Τοπικής Κοινότητας Αυγερινού διαμαρτύρονται έντονα, καθώς η μοναδική γιατρός που τους εξυπηρετούσε και υπηρετούσε στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου, πήρε απόσπαση με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν πλέον τα αγροτικά ιατρεία.

ΕΡΤ Κοζάνης: Σύνταξη-Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.