Header Ads

Πτολεμαΐδα: Ενισχύονται οι υποδομές στη Σχολή Πυροσβεστών

Ενισχύονται οι υποδομές στη Σχολή Πυροσβεστών Πτολεμαίδας, μετά τη σύμβαση που υπέγραψε χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης με την Πρόεδρο της μειοδότριας Εταιρείας ΚΑΠΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΊΑ Υπατία Κωνσταντινίδου, για τη Β΄ φάση των εργασιών.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν στο 1.750.000,00 Ε με ΦΠΑ και μετά την έκπτωση ανέρχεται πλέον σε 754.338,12 Ε με σκοπό την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων εγκαταστάσεων για την ομαλή λειτουργία της Σχολής Πυροσβεστών ώστε να καταστεί ένα άρτιο και πλήρες κτηριακό συγκρότημα που να ανταποκρίνεται κατά το μέγιστο στις απαιτήσεις της Εκπαίδευσης και φιλοξενίας των σπουδαστών και των βαθμοφόρων. Οι εργασίες που προβλέπονται αφορούν στα:

Μετατροπή του υφισταμένου χώρου στάθμευσης σε κλειστό χώρο και προσθήκη κατ΄ επέκταση αυτού, ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητοι βοηθητικοί χώροι αυτού, καθώς και

Κλειστός χώρος 423,150μ2 , ο οποίος εν δυνάμει μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν βοηθητικός χώρος ασκήσεων, ή χώρος παράταξης πυροσβεστών (σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την παράταξη αυτών στον υπαίθριο χώρο της Σχολής).

Επισκευή στεγών υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων της Σχολής (αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία, εστιατόριο, κοιτώνες, γυμναστήριο, αίθουσα αναψυχής, βοηθητικοί χώροι, κ.λ.π., …)

Ολοκλήρωση κατασκευών περιβάλλοντος χώρου ολοκλήρωση της συντήρησης της εξωτερικής περίφραξης και ολοκλήρωση τυχών εργασιών οι οποίες δεν έγιναν στην Α φάση.

Ο κ. Κασαπίδης ζήτησε από τις υπηρεσίες να μελετήσουν και να εισηγηθούν την μετατροπή του κτιρίου με σύγχρονες «πράσινες» τεχνολογίες για την ενεργειακή του αναβάθμιση συμβάλλοντας στον στόχο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την «πράσινη ενεργειακή Περιφέρεια της χώρας μας»

 

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.