Header Ads

Τα μαζεύει ο Δρίτσας μετά τον σάλο για τις δηλώσεις περί 17Ν: «Ελλιπής η διατύπωσή μου»

.

Σε μερική αναδίπλωση της χθεσινής του δήλωσης ότι «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη», η οποία προκάλεσε κύμα έντονων αντιδράσεων, προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός, Θοδωρής Δρίτσας, το πρωί της Τετάρτης.

Ο κ. Δρίτσας διευκρίνισε ότι ο λόγος του ήταν «ελλιπής» και ότι αυτό που εννοούσε ήταν ότι «δεν πέρασε» η τρομοκρατία στην Ελλάδα. «Σε ό,τι με αφορά, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, για όσους καλοπροαίρετα κατανόησαν αλλιώς τα λεγόμενα μου», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πολλοί άνθρωποι κατάλαβαν το αυθεντικό νόημα των λεγομένων μου. Αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι η τρομοκρατία δεν πέρασε την Ελλάδα. Η συζήτηση γινόταν για το αν η κυβέρνηση αξιοποιεί και την τρομοκρατία και πολλά άλλα προβλήματα με μια ανεύθυνη σκοπιμότητα στρέφοντάς της ενάντια στους αντιπάλους της. Ηθελα να επισημάνω τις κακόβουλες και επικίνδυνες αξιοποιήσεις από την κυβέρνηση» επισήμανε, στην προσπάθειά του να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Η δήλωση που προκάλεσε τον σάλο

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι ένα» και αναφερόμενος στην  απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα ο Θοδωρής Δρίτσας είπε μεταξύ άλλων την Τρίτη: «Η Δεξιά παράταξη έχει θύματα από την δράση της 17Ν και του Δημήτρη Κουφοντίνα και μπορώ να καταλάβω. Στην Ελλάδα εγκλήματα έχουν γίνει πάρα πολλά. Για κάποιους λόγους, που ο καθένας μπορεί να τους αξιολογήσει όπως θέλει, τα περισσότερα θύματα της δράσης της 17Ν είτε εκδότες είτε πολιτικά πρόσωπα είτε οτιδήποτε άλλο, αν και ο Μπακογιάννης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δεξιός, αλλά εν πάση περιπτώσει ανήκουν σε αυτή την πολιτική παράταξη, επομένως μπορώ να καταλάβω έναν θυμό, μια αγανάκτηση... Αλλά δεν πρόκειται για αυτό, πρόκειται για μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να δρα εκδικητικά. Και εδώ δρα εκδικητικά και παράνομα [...] Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί πιστεύω εγώ από τη δράση αυτών των οργανώσεων. Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη. Αντίθετα ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές».

Αδειασμα από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Η χθεσινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ήταν ατυχής. Δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του

«Το ξεκαθάρισε άλλωστε αμέσως με διευκρινιστική του δήλωση χωρίς περιστροφές» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει: «Την Αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με την τρομοκρατία. Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Και σε αυτό δεν χωράει δεύτερη κουβέντα».

Πυρά από ΝΔ

Η ΝΔ τονίζει σε ανακοίνωσή της: «Μετά τις προσβλητικές, για τα θύματα της 17Ν και τις οικογένειές τους, και ανεπίτρεπτες, για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος, δηλώσεις του κ. Δρίτσα, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας δεν έχουν βρει να πουν κουβέντα. Επαναλαμβάνουμε το ερώτημα: Καταδικάζει ο κ. Τσίπρας τις δηλώσεις του βουλευτή του ή συμφωνεί μαζί του; Παράλληλα με την καμπάνια υπεράσπισης του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα, ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το αίσθημα κάθε δημοκρατικού πολίτη και με τις δηλώσεις των στελεχών του».

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, από την πλευρά του ζήτησε τη διαγραφή Δρίτσα.

Τη διαγραφή του Θοδωρή Δρίτσα για τις δηλώσεις του σχετικά με τη 17 Νοέμβρη ζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας πως είναι αδύνατο ο ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ως κόμμα του δημοκρατικού τόξου αν δεν καταδικάσει την δήλωση του βουλευτού του.

«Δεν μπορείς να είσαι μέλος της αστικής δημοκρατίας αν επαινείς την τρομοκρατία, ο λόγος που στον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν την απεργία πείνας του Κουφοντίνα είναι γιατί πιστεύουν τα ίδια με αυτόν», ανέφερε στη Βουλή.

«Είναι η πιο σοκαριστική δήλωση που έχει γίνει ποτέ από βουλευτή της μεταπολίτευση», είπε και πρόσθεσε: «Δεν μπορείς να είσαι μέλος κοινοβουλίου μιας δημοκρατικής χώρας και να επαινείς την τρομοκρατία και την εν ψυχρώ δολοφονία. Είναι αδύνατο να μην τοποθετηθεί ο κ. Τσίπρας».

Μπακογιάννης: Ο Δρίτσας δολοφονεί για 2η φορά τα θύματα της 17Ν

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, του οποίου ο πατέρας ήταν από τα θύματα της 17Ν, απάντησε ότι «ο κύριος Δρίτσας, ως αυτόκλητος εισαγγελέας, δικαστής, δολοφονεί για δεύτερη φορά τα θύματα της 17 Νοέμβρη. Και θα έπρεπε να προσέχει πάρα πολύ τα λόγια του. Θα έπρεπε να είναι εξαιρετικά προσεκτικός».

«Προφανώς υπάρχει ένα κράτος δικαίου. Προφανώς υπάρχει μία Δημοκρατία. Μία Δημοκρατία, η οποία δεν εκδικείται αλλά και δεν εκβιάζεται. Πολύ σωστά, αυτήν τη στιγμή που μιλάμε η ελληνική Πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί, καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να κρατήσει τον δολοφόνο στη ζωή. Αλλά από εκεί και πέρα, η ζωή του είναι δική του», συμπλήρωσε ο κ. Μπακογιάννης.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.