Header Ads

Ανασχηματισμός με άνοιγμα στην κεντροαριστερά

Με άνοιγμα στην κεντροαριστερά και τον προοδευτικό χώρο αποφάσισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να καλύψει τα κενά που έχει το υπουργικό συμβούλιο. Σε λίγη ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπουργοποιηθούν δύο στελέχη προερχόμενα από τον χώρο του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ, ενώ άνοιγμα θα γίνει και στο χώρο της ανανεωτικής αριστεράς. Αυτό θα είναι το πολιτικό χαρακτηριστικό των αλλαγών που θα ανακοινωθούν.

Στο υπουργείο Εξωτερικών την θέση του υπουργού θα καταλάβει ο Γιώργος Κατρούγκαλος και στη θέση του αναπληρωτή υπουργού (που μεταξύ άλλων ασκεί την οικονομική διπλωματία και είναι αρμόδιος για τις σχέσεις με την Ε.Ε.) εκτιμάται ότι θα τοποθετηθεί πρόσωπο από την ανανεωτική αριστερά.

Από εκεί και πέρα θα καλυφθούν τα κενά στα υπουργεία Εργασίας και Μακεδονίας Θράκης, λόγω του ότι είναι υποψήφιοι δήμαρχοι ο Νάσος Ηλιόπουλος και η Κατερίνα Νοτοπούλου. Για την θέση του υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης ακούγεται ότι θα επιλεχθεί νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ή ένα από δύο πρόσωπα με πολιτική διαδρομή στο ΠΑΣΟΚ.

Κώστας Πουλακίδας / HuffPost Greece
Από το Blogger.