Header Ads

Το καλύτερο σκωτσέζικο ουίσκι της χρονιάς είναι της Lidl και κοστίζει 16ευρώ

Ποιος είπε ότι ένα καλό σκοτσέζικο ουίσκι είναι και πανάκριβο;

Το ουίσκι που μπορεί να βρει κανείς σταLidl, με το μπουκάλι να κοστίζει μόλις 13,49 λίρες (15,73 ευρώ) είναι ο μεγάλος νικητής στα διεθνούς φήμης φετινά World Whiskies Awards αφού κέρδισε τον τίτλο «Best Scotch Whiskey»  («Καλύτερο σκωτσέζικο ουίσκι») στην πρώτην κατηγορία νικητών.

Αυτό αποφάνθηκαν, όπως αναφέρει η ΗuffPost UK 40 εμπειρογνώμονες που τους τελευταίους μήνες έλαβαν δείγματα από ουίσκι σε όλο τον κόσμο για να αποφανθούν ποια είναι τα καλύτερα που αξίζουν να είναι υποψήφια για το υπέρτατο βραβείο. Διοργανωτής των βραβείων είναι το TheDrinksReport.comπου συγκεντρώνει επαγγελματίες του κλάδου αλκοολούχων ποτών από όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται πως το βραβείο αφορά μόνο την κατηγορία των blended και ηλικίας κάτω των 12 ετών, όπως τονίζει τοForbes ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη το βραβείο για το καλύτερο ουίσκι της χρονιάς. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις 28 Μαρτίου. 

Φέτος λοιπόν το Queen Margot Blend Scotch Whisky του Lidl κατάφερε να κερδίσει το πρώτο βραβείο παραμερίζοντας επώνυμες μάρκες και ποικιλίες όπως το γνωστό Johnnie Walker Black Label Scotch Whisky.

Το Queen Margot Blend Scotch Whisky παράγεται με την αξιοποίηση παραδοσιακών μεθόδων παρασκευής ουίσκι (βύνη, ζύμωση, απόσταξη, ωρίμανση). Επίσης περιέχει αποξηραμένο βερίκοκο και δαμάσκηνο που, σύμφωνα με τo Lidl προσδίδει στο ουίσκι μια πλούσιο, γλυκό και βαθύ άρωμα, ενώ ξεκουράζεται σε δρύινα βαρέλια για συνολικά οκτώ χρόνια.

Σημειώνεται πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα αλκοολούχο ποτό της Lidl θριαμβεύει σε τέτοιου είδους διαγωνισμό. Τον Απρίλιο του 2018 το Hortus Artisan Dry Gin είχε επίσης κερδίσει στο πλαίσιο δοκιμής ποτών με κλειστά τα μάτια που είχε διοργανώσει το  Good Housekeeping Institute.

Πηγές: HuffPost UK, Forbes

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.