Header Ads

ΑΣΕΠ: Πότε θα βγει η προκήρυξη για 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών - Έρχονται ακόμη 5.250 προσλήψεις

ΑΣΕΠ: Πότε θα βγει η προκήρυξη για 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών - Έρχονται ακόμη 5.250 προσλήψεις

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου προανήγγειλε τον μήνα που θα βγει η προκήρυξη για τις 4.500 προσλήψεις στην Εκπαίδευση ενώ ανέφερε πως θα έρθουν ακόμη 5.250 προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Η ανακοίνωση της προκήρυξης για τον διορισμό 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ τον Μάρτιο, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, από τη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Σημειώνεται μάλιστα πως ο υπουργός Παιδείας έχει ήδη κάνει την εκτίμηση ότι ο αριθμός των υποψηφίων εκπαιδευτικών για τις 15.000 θέσεις θα ανέλθει στις 150.000.

Τόνισε πως μαζί με την ανακοίνωση της προκήρυξης, θα ανοίξει και το σύστημα κατάθεσης δικαιολογητικών για τις 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, για το σχολικό έτος 2019-2020.

Παράλληλα, θα εκδοθεί Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που θα κατοχυρώνει τις 5.250 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2020-2021.

Στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι οι Σχολές του Διεθνούς Πανεπιστημίου θα ενταχθούν στο φετινό μηχανογραφικό για την εισαγωγή των φοιτητών στο ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020. Ωστόσο, αναφορικά με τα νέα τμήματα, είναι στη διακριτική ευκαιρία των συγκλήτων αν θα ενταχθούν φέτος ή του χρόνου στο μηχανογραφικό .

Σχετικά με τα Λατινικά ο υπουργός ανέφερε ότι μπορεί να είναι μάθημα επιλογής για τους μαθητές που επιθυμούν να το διδαχθούν ενώ στις αντιδράσεις για αυτό απάντησε:«Είναι αντιδράσεις που εδράζονται σε ιδεολογικά και σε πολιτικά ζητήματα. Κάποια στιγμή στη χώρα μας θα πρέπει να μπει και το μεγάλο ερώτημα για το πόσο μελετάμε τον ρωμαϊκό πολιτισμό, γιατί όλοι αυτοί που θέλουν τη γλώσσα των Λατινικών ξεχνούν ότι υπάρχει και ο ρωμαϊκός πολιτισμός ο οποίος ελάχιστα διδάσκεται».

Διαβάστε επίσης: 

ΑΣΕΠ: Χάος με τα αποτελέσματα της 3Κ/2018 - Σε αναμονή χιλιάδες κόσμου

Αθανασία Βιδάλη
Από το Blogger.