Header Ads

Κοζάνη: Όλα έτοιμα για την  παραδοσιακή Αποκριά με γλέντι και φωτιά

Κοζάνη: Όλα έτοιμα για την  παραδοσιακή Αποκριά με γλέντι και φωτιά

Καθ όλα έτοιμοι δηλώνουν για το 12ημερο των Αποκριάτικων εκδηλώσεων στην Κοζάνη οι διοργανωτές Δήμος Κοζάνης και ΟΑΠΝ, με την επίσημη έναρξη να πραγματοποιείται την Τσικνοπέμπτη από τον Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη. Η παραδοσιακή Αποκριά της Κοζάνης με τους 14 φανούς να βρίσκονται στο επίκεντρο αναμένεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον ντόπιων και  επισκεπτών που για μια ακόμη χρονιά θα δώσουν το παρόν  από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με την πληρότητα των ξενοδοχείων να φτάνει στο 100% το τριήμερο της Μεγάλης Αποκριάς και στο 60% για τις επόμενες ημέρες. Κάλεσμα για συμμετοχή έκαναν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου παρουσιάζοντας το σύνολο των εκδηλώσεων  που θα λάβουν χώρα από την Τσικνοπέμπη μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα. Τόσο ο  Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, όσο και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Δημόπουλος και ο Πρόεδρος του ΟΑΠΝ έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο παραδοσιακό χρώμα της Αποκριάς στην περιοχή αλλά και στις καινοτόμες προσπάθειες που θα ενισχύσουν την επισκεψιμότητα και θα δώσουν οικονομική ανάσα στον τόπο. Ο προϋπολογισμός των εκδηλώσεων ανέρχεται στις 157χιλιάδες  ευρώ ενώ  20.000 προέρχονται από χορηγίες.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο τριήμερο της Μικρής Αποκριάς με τις συναυλίες των Drom και των Locomondo, την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο ενώ η Κυριακή θα είναι αφιερωμένη στην παιδική Αποκριά.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε Τοπικές Κοινότητες όπου θα ανάψουν επίσης Φανοί και θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις, όπως στην Αιανή, τον Κρόκο την Άνω Κώμη. Κάθε βράδυ πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής θα εμφανίζονται  στην κεντρική πλατεία πριν την παρουσία των Φανών, που φέτος δεν θα ανάψει ο «Λάκους τα μάγγανι» λόγω πένθους. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα λειτουργήσει εφαρμογή για κινητά, όπου οι επισκέπτες θα ενημερώνονται  για τα σημεία των εκδηλώσεων και τον τρόπο προσέγγισης τους, με έξυπνες διαδρομές συνδέοντας με αυτόν τον τρόπο και την τεχνολογία με την παράδοση.Σε ότι αφορά τον τρόπο αγοράς των παραδοσιακών κιχιών και κρασιού ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και ο Πρόεδρος του ΟΑΠΝ υπογράμμισαν ότι εφαρμόζεται η νόμιμη διαδικασία απαντώντας και στην διαμαρτυρία του Συλλόγου Αρτοποιών που έκαναν λόγω για τον τρόπο των αναθέσεων.

 

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

 

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: http://www.ert.gr/?p=1434064
Από το Blogger.