Header Ads

Βαρκελώνη: Πρώτη χειρουργική επέμβαση με την χρήση 5G

Ο Dr. Antonio de Lacy.

Η πρώτη χειρουργική επέμβαση με την χρήση των νέων δικτύων ψηφιακών επικοινωνιών 5G στον κόσμο, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης , στο πλαίσιο του Συνεδρίου Mobile World Congress, με περισσότερους από 500 σύνεδρους και δημοσιογράφους να παρακολουθούν - ένα μικρό μέρος της - σε ζωντανή μετάδοση από αίθουσα του Συνεδρίου.

Όπως  δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος χειρουργικής γαστρεντερολογίας της «Κλινικής της Βαρκελώνης» Dr. Antonio de Lacy, η σημερινή ημέρα είναι ιστορική σε διεθνές επίπεδο καθώς σηματοδοτεί την αλλαγή που θα έρθει στις ιατρικές επεμβάσεις με την χρήση των νέων τεχνολογιών. Η ιατρική ομάδα του Antonio de Lacy βρισκόταν στο πλήρως εξοπλισμένο χειρουργείο με δίκτυα 5G, με τον επικεφαλής γιατρό να παρακολουθεί την επέμβαση από την αίθουσα του συνεδρίου του MCW.

Όπως τονίσθηκε, τα δίκτυα 5G επιτρέπουν την επικοινωνία γιατρών από κάθε μεριά του κόσμου με το χειρουργείο σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που στο μέλλον θα τους επιτρέπει να επικοινωνούν ακόμα και αν βρίσκονται σε μέρη απομονωμένα και να προχωρούν σε επεμβάσεις. Στους ασθενείς θα υπάρχει δυνατότητα με την τοποθέτηση αισθητήρων να λαμβάνονται διάφορα δεδομένα, τα οποία θα  εξετάζει ο γιατρός πριν την επέμβαση, ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση του ασθενείς.

Για την επίτευξη του εγχειρήματος συνεργάστηκαν η Vodafone, η εταιρία AISChannel, η κλινική της Βαρκελώνης και η ομάδα των γιατρών με την συγκατάθεση του ασθενούς

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.