Header Ads

Μοσκοβισί: Φυσιολογικό να μάχονται τα κόμματα, μα θα έπρεπε να διατηρήσουν αίσθηση ευθύνης

«Γνωρίζω τι σημαίνει εκλογική χρονιά. Είναι φυσιολογικό τα κόμματα να μάχονται, να πολεμούν το ένα το άλλο στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν μα πλειοψηφία. Το σέβομαι πλήρως, αυτό είναι η δημοκρατία. Αυτό όμως που θα παρότρυνα τα κόμματα να κάνουν είναι να διατηρήσουν την αίσθηση της ευθύνης» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Αναφερόμενος στην οικονομία, είπε πως η Ελλάδα βρίσκεται τώρα ξεκάθαρα σε μια φάση ανάκαμψης. «Η ανάπτυξη ήταν στο 2% το 2018. Και αναμένεται επίσης να υπάρχει ανάπτυξη το 2019 και το 2020./ Πιστεύω λοιπόν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα success story για την Ελλάδα όπως κάναμε με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία μετά το πρόγραμμα. Πιστεύω ότι υπάρχει εδώ η δυνατότίητα, διότι υπάρχει τόση πολλή δημιουργικότητα, τόσες δεξιότητες, τόση ευφυΐα και βεβαίως φυσικοί πόροι που πρέπει να αξιοποιηθούν πλήρως. Είναι μια χώρα ευκαιριών αλλά πρέπει να προχωρήσετε με τις μεταρρυθμίσεις».

Όσον αφορά τις ανησυχίες που διατυπώνονται στην ΄Εκθεση της Κομισιόν σχετικά με τα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας, ο κ. Μοσκοβισί θεωρεί ότι οι εκκρεμότητες μπορούν να διευθετηθούν μέχρι το Eurogroup του Μαρτίου ώστε να εκταμιευθούν τα 970 εκ. ευρώ.

Ο επίτροπος τόνισε πως «χρειαζόμαστε μια ισχυρή Ελλάδα στην καρδιά της Ευρωζώνης, ενώ, αναφερόμενος στις Ευρωεκλογές και την άνοδο της ακροδεξιάς και των λαϊκιστικών δυνάμεων, εκτίμησε πως «η άκρα δεξιά θα έχει σίγουρα κάποια άνοδο στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο, ίσως και η άκρα εθνικιστική αριστερά, αλλά έχω την πεποίθηση ότι θα εξακολουθήσει να υπάρχει στο Σώμα μια πολύ ισχυρή πλειοψηφία φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Αλλά αυτή η πλειοψηφία θα είναι πιο περίπλοκη από πριν».

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.