Header Ads

Δ. Μακεδονία: Κινητοποίηση εργασιακού σωματείου Ε.Κ.Α.Β.

Παράσταση διαμαρτυρίας για τη δημόσια υγεία, με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης,διοργανώνει σήμερα Τρίτη 24/01/2023 στις 12:00, το εργασιακό σωματείο Ε.Κ.Α.Β. Δυτικής Μακεδονίας. Η κινητοποίηση, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο, πραγματοποιείται με αφορμή την αδράνεια του αρμόδιου υπουργείου υγείας για τα προβλήματα στο Ε.Σ.Υ. γενικά και ειδικότερα για το Ε.Κ.Α.Β. Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ διεκδικούν:

Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Ανταμοιβή της υπερεργασίας. Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια. Την ένταξη της ειδικότητας «Διασώστης – πλήρωμα ασθενοφόρου» στον κλάδο υγείας και όχι στον κλάδο μεταφορών. Δαπάνη ετοιμότητας, καθώς όλο το προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β. ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να κληθεί και εκτός ωραρίου ή βάρδιας για να καλύψει  τις ανάγκες της υπηρεσίας (όπως μαζικά ατυχήματα).  Ειδικό συνταξιοδοτικό και μισθολόγιο. Ακαδημαϊκή αναβάθμιση και ένταξη ειδικότητας στο πανεπιστήμιο. Και ριζική αναδιάρθρωση του οργανισμού για να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη.

Το εργασιακό σωματείο Ε.Κ.Α.Β. Δυτικής Μακεδονίας κάνει επίσης γνωστό ότι θα συμμετέχει με αντιπροσωπείες του, την Τετάρτη και την Πέμπτη 25-26/01/2023 στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας.

 

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.