Header Ads

Φλώρινα: Σύλληψη δύο ατόμων για λαθραία τσιγάρα

Για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα συνελήφθησαν δύο άτομα μια 51χρονη αλλοδαπή και ένας 53χρονος ημεδαπός, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας, στην Πτολεμαΐδα.

Κατασχέθηκαν συνολικά 8 κιλά και 700 γραμμάρια λαθραίου καπνού, 339 αφορολόγητα πακέτα τσιγάρων, 140 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, από τους αστυνομικούς εντοπίστηκε η 51χρονη, η οποία παρέδωσε στον 53χρονο, 7 συσκευασίες με ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους 350 γραμμαρίων.

Ακολούθως, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία της 51χρονης στην Πτολεμαΐδα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 339 πακέτα τσιγάρων και 167 συσκευασίες καπνών, συνολικού βάρους 8 κιλών και 350 γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, καθώς επίσης το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα.

Οι κατασχεθείσες ποσότητες τσιγάρων και καπνού θα αποσταλούν στο Τελωνείο Πτολεμαΐδας, ώστε να προσδιοριστούν οι σχετικοί δασμοί, ενώ oι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.