Header Ads

Βόιο: Γιώργος Αμανατίδης Ν.Δ: Επανέρχεται η καταβολή εξισωτικής αποζημίωσης σε 19 χωριά του Βοΐου

Σε τρεις πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες που έλαβε αναφέρθηκε ο Βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ, Γιώργος Αμανατίδης, σε συνάντηση που είχε στην Τραπεζίτσα Βοΐου, με τους Προέδρους των οικισμών Πεπονιάς, Πολύλακκου, Αξιόκαστρου, Κλήματος, Τραπεζίτσας, Πανάρετης και Πυλωρίου, παρουσία του Αντιδημάρχου Βοΐου, Βασίλη Ώττα.

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στη νομοθετική ρύθμιση που προώθησε, σύμφωνα με την οποία οι κάτοικοι δεν καταβάλλουν ΕΝΦΙΑ για τις περιουσίες στους οικισμούς αυτούς. Στην πρωτοβουλία που πήρε και οδήγησε, τελικά, σε απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έτσι ώστε να επανέλθει η καταβολή εξισωτικής αποζημίωσης σε 19 χωριά του Βοΐου και 5 χωριά των Γρεβενών που είχαν εξαιρεθεί. Και στη μετεγκατάσταση των οικισμών αυτών σε χώρο κοντά στη Νεάπολη, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που εκδόθηκε το 1996.

Στο ζήτημα αυτό, ανέφερε ο κ. Αμανατίδης, υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις και στους παραπάνω οικισμούς δεν επιτρέπονται οικοδομικές εργασίες, καθόσον κρίθηκαν ως γεωλογικά επισφαλείς, με συνέπεια τη συνεχή υποβάθμισή, ενώ εξακολουθούν να κατοικούνται αφού δεν τους διανεμήθηκαν τα οικόπεδα στη νέα θέση.

Για το θέμα, στο οποίο αναμένονται εξελίξεις, είπε ο βουλευτής Κοζάνης, χρειάζονται βελτιώσεις στο υφιστάμενο πλαίσιο και στις προβλεπόμενες διαδικασίες.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.