Header Ads

Γρεβενά: Σήμερα η συνάντηση περιφερειάρχη με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας για το στρατόπεδο

Στη 1 το μεσημέρι ορίστηκε το ραντεβού του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, για το θέμα της υποβάθμισης του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Γρεβενών, το οποίο με βάση το νέο σχεδιασμό του Ελληνικού Στρατού θα μετατραπεί σε από στρατόπεδο.

Ο κ. Κασαπίδης έχοντας και την ομόφωνη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, που αντιτίθεται σε μια τέτοια προοπτική, θα επισημάνει προς τον κ. Παναγιωτόπουλο ότι είναι αδιαπραγμάτευτη θέση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για τη διατήρηση και την αναβάθμιση του Κέντρου Νεοσυλλέκτων στα Γρεβενά.

Στις δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας ανέφερε ότι επιθυμία και στόχος είναι να παραμείνει ενεργό το στρατόπεδο στα Γρεβενά, καθώς η απομάκρυνσή του θα αποτελέσει πλήγμα για την περιφέρεια και ιδιαίτερα για τα Γρεβενά.

Η καταρχήν απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για υποβάθμιση του Στρατοπέδου Γρεβενών και τη μετατροπή του από Κέντρο Νεοσυλλέκτων, σε απλό στρατόπεδο, εντάσσεται  στον σχεδιασμό του Υπουργείου, που ξεκίνησε το 2017 και αφορά την αναδιάταξη όλων των στρατοπέδων, των κέντρων εκπαίδευσης και κέντρων νεοσυλλέκτων.

Ο κ. Κασαπίδης δήλωσε αισιόδοξος πως από τη συνάντηση που θα έχει με τον κ. Παναγιωτόπουλο, θα προκύψουν θετικά αποτελέσματα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΗΣ ΝΑΣΙΑΔΗΣ

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.