Header Ads

Σύσκεψη του Αγροτικού Συλλόγου των Δήμων Κοζάνης – Σερβίων – Βελβεντού

Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους στην σύσκεψη που οργανώνει ο σύλλογος μας με σκοπό να οργανωθεί ο αγώνας των αγροτών”, αναφέρει ο Αγροτικός Σύλλογος των Δήμων Κοζάνης -Σερβίων – Βελβεντού. Η σύσκεψη θα γίνει την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, στις 18:00, στο εργατικό κέντρο Κοζάνης.

Η σύσκεψη αποτελεί συνέχεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια της Λάρισας υπό την αιγίδα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων (ΠΕΜ), αλλά και της πολύμηνης αγωνιστικής δραστηριότητας, που ανέπτυξε το προηγούμενο διάστημα οι αγροτικοί σύλλογοι, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν:

-Μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους.

Και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

Ήδη οι αγρότες της περιοχής του Αμυνταίου, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, στις 22 Ιανουαρίου, με συγκεντρώσεις, με τα τρακτέρ τους, στις πλατείες των χωριών.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.