Header Ads

Κοζάνη: Ένα τραγούδι για τον Άλκη (βίντεο)

Μελωδικό STOP στην οπαδική βία με τον τίτλο: “Το λάθος χρώμα” είναι το τραγούδι που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες και είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Άλκη Καμπανού. Δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου στην Κοζάνη από μια ομάδα ταλαντούχων μουσικών.

Τους στίχους και την μουσική έγραψε ο Παντελής Ουσταγιαννίδης και ερμηνεύει ο Μάκης Σεβίλογλου. Η παρέα των μουσικών από την Κοζάνη θέλησε να στείλει ένα μήνυμα μ’ αυτόν τον τρόπο, να μπει ένα τέλος στην οπαδική βία με την ευχή όλων να είναι ο Άλκης το τελευταίο θύμα. Το τραγούδι έγραψε συγκλονισμένος την ίδια μέρα που ο Άλκης έχασε την ζωή του, με αυτόν τον τραγικό τρόπο ο Παντελής Ουσταγιαννίδης, και όπως ο ίδιος αναφέρει μιλώντας στην ΕΡΤ, γράφτηκε σε μια τραγική στιγμή, εμπεριέχει όμως την ελπίδα, για ένα καλύτερο αύριο χωρίς βία. «Ας είναι ο Άλκης το τελευταίο θύμα αυτής της τρέλας. Ο αθλητισμός είναι χαρά, διασκέδαση, πολιτισμός και γιατί όχι και λίγη καζούρα». Μέχρι εκεί όμως, υπογραμμίζει, ο στιχουργός και συνθέτης που υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία.

Ο ερμηνευτής του κομματιού Μάκης Σεβίλογλου συνυπογράφει την πρωτοβουλία, τονίζοντας την ανάγκη για αλλαγή της κοινωνίας για να μπει ένα τέλος όχι μόνο στην οπαδική βία αλλά στην βία γενικότερα, απ’ όπου κ αν προέρχεται. Σε μια δύσκολη στιγμή με την απώλεια ενός παιδιού που έχασε την ζωή του τόσο άδικα, γεννήθηκε το τραγούδι που όλοι μαζί στιχουργός, συνθέτης, ερμηνευτής, μουσικοί δούλεψαν και ετοίμασαν, εθελοντικά, απογείωσαν με το ταλέντο τους και το παρουσιάζουν στον κόσμο, το video clip με το συγκινητικό τραγούδι για τον Άλκη.

Στην δημιουργία του τραγουδιού συμμετείχαν ακόμα ο Γιώργος Τζούκας στο πιάνο, ο Σάκης Ντοβόλης στην κιθάρα, ο Φώτης Ντοβόλης στο μπάσο ο Σωτήρης Κουτσονάνος στα ντραμς και ο Γιώργος Παπαθεοδώρου στη δημιουργία βίντεο. Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ η δίκη είναι σε εξέλιξη για τον θάνατο του Άλκη και σε λίγες μέρες συμπληρώνεται 1 χρόνος από το θάνατο του (1η Φεβρουαρίου) προγραμματίζεται μια πολύχρωμη από φανέλες ομάδων, σιωπηρή διαμαρτυρία στην Θεσσαλονίκη, που διοργανώνει η Δομή «Εις το όνομα του Άλκη».

Το ραντεβού για την πορεία δίνεται στις 7 το απόγευμα την μέρα της μαύρης επετείου της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, όπου καλούνται να συμμετάσχουν πολίτες φίλαθλοι οπαδοί αθλητές όλων των ομάδων και Ακαδημιών ποδοσφαίρου, κρατώντας αναμμένα κεριά.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.