Header Ads

Συνεδρίαση ΚΕΔΕ: Το επόμενο εξάμηνο θα κρίνει τη βιωσιμότητα ΟΤΑ και ΔΕΥΑ

Καθοριστικό είναι το επόμενο εξάμηνο για τη βιωσιμότητα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα Νομικά τους πρόσωπα, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ως προς την αδυναμία κάλυψης των δαπανών Ενέργειας και ηλεκτρικού ρεύματος.

“Ήδη διπλασιάστηκαν τα τιμολόγια, με αποτέλεσμα οι Δημοτικές επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης και σημαντικές υποδομές να κινδυνεύουν με κλείσιμο”. Η δήλωση αυτή ανήκει στον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ενέργειας – Περιβάλλοντος και διαχείρισης απορριμμάτων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και Δήμαρχο Χερσονήσου Κρήτης, Ιωάννη Σέπκο, κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής ανοιχτής εκδήλωσης της Επιτροπής στην Πτολεμαΐδα, με αφορμή τη σημερινή ειδική συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για την Απολιγνιτοποίηση και τις συνέπειες της.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ως αναγκαία προϋπόθεση -μετά τις εξελίξεις με την εκτόξευση της τιμής του Φυσικού αερίου- κρίνεται η ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας με την εκμετάλλευση όλων των πηγών άντλησης ενέργειας, είπε ο Πρόεδρος της επιτροπής και Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να γίνουν κάποιες σκέψεις και για τον Λιγνίτη» και σημείωσε, ότι το Κράτος οφείλει να στηρίξει έμπρακτα την περιοχή από τις συνέπειες της Απολιγνιτοποίησης με συγκεκριμένα προγράμματα και συγκεκριμένα αποτελέσματα. «Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, που δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα ανεργίας από κάθε άλλη Περιφέρεια της χώρας δεν πρέπει να δεχθεί και άλλο πλήγμα» ανάφερε, μεταξύ άλλων, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης Λάζαρος Κυριζόγλου, ενώ ο οικοδεσπότης, Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, τόνισε, πως «θα πρέπει να εξηγήσουμε, τι σημαίνει για την περιοχή απολιγνιτοποίηση και τις συνέπειες της, εξάλλου ως χώρα βιώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι της ενεργειακής κρίσης και οι Δήμαρχοι γνωρίζουν πολύ καλά τις δυσκολίες για να πληρωθούν τα αντλιοστάσια, τα Σχολεία, ακόμη και τα καύσιμα για την κίνηση των απορριμματοφόρων».

Στις 11 το πρωί, στο Ξενοδοχείο « Παντελίδης» θα αρχίσει η κοινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, ΠΕΔ Δ. Μακεδονίας και του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.