Header Ads

Κοζάνη: Η τηλεθέρμανση στο επίκεντρο

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση έχει προγραμματιστεί από την Δημοτική Αρχή με την τηλεθέρμανση να βρίσκεται στο επίκεντρο της ατζέντας, σε μια ακόμα προσπάθεια για να μην απωλέσουν οι πολίτες στην πόλη της Κοζάνης  το αγαθό που απολάμβαναν, μέχρι σήμερα.

Όπως επεσήμανε μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας «η θέση της δημοτικής αρχής είναι πάγια σε ότι αφορά στην απολιγνιτοποίηση και την τηλεθέρμανση» έκανε λόγο για «απρόσμενη» εξέλιξη, λόγω της απόφασης του ΑΔΜΗΕ και όχι λόγω βλάβης στις μονάδες του ΑΗΣ, που τροφοδοτεί το σύστημα της τηλεθέρμανσης, που είχε ως αποτέλεσμα για δεύτερη συνεχή φορά να υπάρχει πρόβλημα με την θέρμανση στα νοικοκυριά. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί πως οι πολίτες δεν θα απωλέσουν κανένα από τα δικαιώματά τους, σημειώνοντας ότι οι εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα δεν συνάδουν με τα χρονοδιαγράμματα.
«Στο χέρι» του δήμου και των φορέων της περιοχής είναι να διεκδικήσουν και να πετύχουν την εξασφάλιση της ομαλής τροφοδοσίας της τηλεθέρμανσης, είπε ο κ. Μαλούτας τονίζοντας ότι δεν είναι έτοιμος να πει το πως θα γίνει αυτό. Σε ό,τι αφορά στην αναφορά του αρμοδίου Υπουργού Ενέργειας για ηλεκτρολέβητες, ανέφερε πως ούτε  η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ούτε ο Δήμος γνωρίζουν κάτι για αυτό». Το θέμα των διακοπών της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης με τη μη λειτουργία των μονάδων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, λόγω της μικρής συμμετοχής του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα της χώρας, έφερε αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο, με την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης να επιρρίπτει ευθύνες στη Δημοτική Αρχή για τη διακοπή της τηλεθέρμανσης το Σαββατοκύριακο.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης “Κοζάνη τόπος να ζεις”,  κ. Κουζιάκης ζήτησε οργανωμένη και στοχευμένη πολιτική, ώστε να μπορέσει να εξασφαλιστεί η τηλεθέρμανση για πολλά χρόνια ακόμα τονίζοντας, πως η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να σταματήσει να ρίχνει την ευθύνη στην κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί στην παγκόσμια αγορά της ενέργειας και να αναλάβει τις ευθύνες της, αφού η τηλεθέρμανση παραπαίει λειτουργικά, όπως επεσήμανε.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.