Header Ads

Κοζάνη: Μεταξύ των 100 κλιματικά ουδέτερων πόλεων της Ευρώπης

Στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρώπης βρίσκεται πλέον η Κοζάνη, μετά από απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι προτάσεις εκατοντάδων πόλεων από όλη την Ευρώπη έχουν αξιολογήθηκαν και η Κοζάνη είναι μια από τις 5 πόλεις από την Ελλάδα και μεταξύ των 100 από 27 τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

«Σημαντική μέρα για τους πολίτες του Δήμου», χαρακτήρισε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, τη σημερινή απόφαση, ανακοινώνοντας την ευχάριστη είδηση, επίσημα στα ΜΜΕ. «Η ένταξη μας στην οικογένεια των 100 ουδέτερα κλιματικών και έξυπνων πόλεων της Ευρώπης αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία, μια μοναδική ευκαιρία και μια τεράστια πρόκληση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαλούτας.

Η πρόταση του Δήμου είχε κατατεθεί τον Ιανουάριο του 2022 με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιλέγει την πόλη της Κοζάνης στις κλιματικά ουδέτερες πόλεις, με στόχο να γίνει πόλη πρότυπο επιτυγχάνοντας την κλιματική ουδετερότητα το 2030.

Ο Δήμαρχος στη δήλωσή του υπογράμμισε ακόμα ότι η τοπική κοινωνία θα ευνοηθεί με τη δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών, θέσεων εργασίας, εξοικονόμησης πόρων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και επανέλαβε για μια ακόμη φορά πώς η απολιγνιτοποίηση αποτελεί πρόκληση και η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου είναι μονόδρομος.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.