Header Ads

Πτολεμαΐδα: Η Δόμνα- Μαρία Μιχαηλίδου εγκαινίασε τον Βρεφονηπιακό σταθμό στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

Στη συνέχιση του θεσμού των σχολικών γευμάτων στις δομές εκπαίδευσης στο Νομό Κοζάνης και την προοπτική αύξησης του αριθμού των 3.000 (γευμάτων) που διατίθενται, αναφέρθηκε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαρία Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία το μεσημέρι εγκαινίασε τον πρότυπο Βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου Εορδαίας, που στεγάζεται σε χώρο στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Ο εν λόγω παιδικός σταθμός, έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2015-2019, λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2021, ύστερα από επίμονες προσπάθειες του Δήμου Εορδαίας, αφού θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν εκκρεμότητες και να επιλυθούν προβλήματα, και φιλοξενεί, σε ένα σύγχρονο από κάθε άποψη περιβάλλον, 30 βρέφη και 27 νήπια.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η κ. Μιχαηλίδου μιλώντας στους φορείς, που παρέστησαν στην τελετή των εγκαινίων, μίλησε θερμά για τον παιδικό σταθμό και τον ρόλο που διαδραματίζουν οι δομές αυτές, υπογραμμίζοντας το συνεχές ενδιαφέρον της Κυβέρνησης απέναντι στις κοινωνικά αδύναμες ομάδες ανακοινώνοντας την ένταξη των αναπήρων του Νομού Κοζάνης στη β’ φάση του προγράμματος για τον προσωπικό βοηθό ΑΜΕΑ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Τη σημασία της δομής αυτής για τα παιδιά και τους γονείς εξήραν τόσο ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, όσο και ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας Σταύρος Παπασωτηρίου, καθώς επίσης οι πέντε βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης και ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη, Γρηγόρης Τσιούμαρης.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Αμέσως μετά, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων μετέβη στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαίδας όπου και συναντήθηκε με διευθυντές Σχολικών μονάδων συζητώντας για το θεσμό των Σχολικών γευμάτων, και τόνισε πως «για πρώτη φορά στην τρέχουσα σχολική χρονιά όλος ο Νομός Κοζάνης, ακόμη και απομακρυσμένα χωριά, έχει ενταχθεί στο θεσμό αυτό -κομμάτι της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης της περιοχής- και με βάση τον δημοσιονομικό χώρο που θα έχουμε, δίδοντας πάντα προτεραιότητα στην περιοχή, θα διερευνήσουμε τη δυνατότητα της αύξησης των σχολικών γευμάτων».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.