Header Ads

Βόιο: Αίτηση στη ΡΑΕ για χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Αίτηση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, υποβλήθηκε από τον δήμο Βοΐου, για χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμό αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας μέσω συστήματος αντλησιοταμίευσης ισχύος 8,0MW, στην θέση «Γκαρίτσα» της Τοπικής Κοινότητας Δρυοβούνου.

Ο Δήμος Βοΐου κατέθεσε την αίτηση, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στη σχετική εισήγηση του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή και είναι ο πρώτος Δήμος της Ελλάδας, που καταθέτει αίτημα για χορήγηση άδειας παραγωγής ενέργειας από αντλησιοταμίευση.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό αναπτυξιακό έργο, καθώς η μορφολογία της περιοχής επιτρέπει την παραγωγή ενέργειας με μικρή υποδομή δικτύου σε σχέση με αντίστοιχα έργα. Η εκμετάλλευση και η λειτουργία του σταθμού αποθήκευσης θα γίνεται από το Δήμο Βοΐου, που θα είναι και ο κύριος του έργου.

Το κόστος του έργου υπολογίζεται στα 5.200.000€ και το ετήσιο όφελος του Δήμου θα είναι περίπου 1.000.000€. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων. Επιπλέον όφελος θα είναι και η περιβαλλοντική αποκατάσταση του παλαιού Λατομείου, που αποτελεί ανοιχτή πληγή πολλών ετών για την περιοχή.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.