Header Ads

Καστοριά: Συντήρηση Αρχοντικού Χριστόπουλου

Την ένταξη της Πράξης «Συντήρηση Αρχοντικού Χριστόπουλου στην Καστοριά», υπέγραψε χθες Δευτέρα 18 Απριλίου 2022, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.

Μέσω των παρεμβάσεων που θα πραγματοποιηθούν, το Αρχοντικό Χριστόπουλου προορίζεται να λειτουργήσει ως χώρος αφιερωμένος στον Καστοριανό ποιητή, Αθανάσιο Χριστόπουλο.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στο εσωτερικό του αρχοντικού, όπου ταυτόχρονα με την ανακάλυψη των ιδιαίτερων αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών του κτιρίου, θα ενημερώνονται για τη ζωή και το έργο του ποιητή και καθώς και με τη βιβλιογραφία που σχετίζεται με την ιστορία και την αρχιτεκτονική των αρχοντικών της Καστοριάς.

Το συνολικό ποσό της επιλέξιμης δαπάνης, ανέρχεται σε 1.200.000€ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Η Περιφερειακή Αρχή, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, υλοποιεί έργα που στοχεύουν στη διατήρηση και ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Δυτικής Μακεδονίας, καθιστώντας την περιοχή πόλο έλξης για νέους επισκέπτες, στηρίζοντας έτσι την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.