Header Ads

Γ. Κασαπίδης: Στόχος, η Δ. Μακεδονία να μετατραπεί στην πιο φιλόξενη για ΑμεΑ Περιφέρεια

Θέματα προσβασιμότητας και διασφάλισης της ανεμπόδιστης και ισότιμης άσκησης των δικαιωμάτων των ΑμεΑ, συζητήθηκαν στη συνάντηση, που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, με τον Γενικό Γραμματέα της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ, Βασίλη Κούτσιανο.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Κούτσιανο για τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αρχής για τα Άτομα με Αναπηρία, στο πλαίσιο του οποίου χρηματοδοτούνται δράσεις από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την καταπολέμηση των διακρίσεων και την προώθηση της κοινωνικής τους ένταξης με Δικαιούχο την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Η Περιφερειακή Αρχή, όπως τόνισε ο κ. Κασαπίδης, στοχεύει στα επίπεδα  Κοινωνία – Δικαιώματα και  στην Εργασία – Κοινωνική Ένταξη. Η Περιφέρεια στηρίζει εμπράκτως τα έργα βελτίωσης της προσβασιμότητας των ΑμεΑ, μέσω συγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων που αφορούν στην ανάπτυξη υποδομών πρόσβασης σε δημόσια κτίρια των Ο.Τ.Α. και του ιδιωτικού τομέα.

Στόχος της Περιφερειακής Αρχής, όπως επεσήμανε, είναι η Δυτική Μακεδονία να μετατραπεί στην πιο φιλόξενη για ΑμεΑ Περιφέρεια της χώρας. Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΑμεΑ Βασίλης Κούτσιανος, παρουσίασε τις δράσεις του έργου  «Καταπολέμηση των διακρίσεων και προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας».

 

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.