Header Ads

Εορδαία: Αντιδράσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών

Ανάστατη είναι η κοινωνία του Καρυοχωρίου, γιατί οι απαλλοτριωμένες εκτάσεις της ΔΕΗ, τις οποίες καλλιεργούσαν κύρια με σιτηρά αποφέροντας στις οικογένειες τους ένα καλό  εισόδημα, περιέρχονται σε εταιρείες για την εγκατάσταση φωτοβολταικών σταθμών, εξέλιξη που θα σημάνει την αντίστροφη μέτρηση για την ερήμωση των οικισμών, γύρω από τα Ορυχεία και την Νέα Μονάδα της Πτολεμαΐδας.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του χωριού Παύλος Κουτουκλέρ, πριν από τέσσερις ημέρες σκαπτικά μηχανήματα μπήκαν στα εδάφη αυτά και ξεκίνησαν εργασίες διαμόρφωσης τους, ώστε να εγκατασταθούν εκεί τα συστήματα των ΑΠΕ γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Μαζί με τον πρόεδρο της διπλανής Κοινότητας του Αγίου Χριστοφόρου, Βαγγέλη Σιχουνίδη, που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα, ανοίγουν κύκλο επαφών με τοπικούς φορείς, αρχής γενομένης από τον Αντιπεριφερειάρχη Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Γρηγόρη Τσιούμαρη, θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη και στη συνέχεια με τα στελέχη του Λιγνιτικού Κέντρου Δ Μ, καθώς και με άλλους  εκπροσώπους  της τοπικής  αυτοδιοίκησης, ζητώντας απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με τους οικισμούς. Εάν οι συναντήσεις αυτές δεν αποδώσουν, τότε, οι κινητοποιήσεις, θα είναι μονόδρομος αφού, όπως ισχυρίζεται ο κ. Κουτουκλέρ, όλο το χωριό, σύσσωμο, είναι μαζί του.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.