Header Ads

Δ. Μακεδονία: Συνάντηση κλιμακίου του ΤΕΕ/ΤΔΜ με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών

“O λιγνίτης θα πρέπει να συνεχίσει να συνεισφέρει στο ενεργειακό μίγμα της χώρας τόσο για θέμα επάρκειας, όσο και για την απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεθέρμανσης της Κοζάνης”.

Σε αυτό συμφώνησαν σε συνάντηση, που είχαν στην Κοζάνη, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος και το προεδρείο του Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του ΤΕΕ.  Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στην πρότασή του για το καθεστώς «ψυχρής εφεδρείας» κάποιων μονάδων της ΔΕΗ, έως ότου ολοκληρωθούν τα έργα των ΑΠΕ, η οποία έγινε αποδεκτή από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι μονάδες αυτές θα τίθενται σε λειτουργία όποτε το έχει ανάγκη η χώρα, παρέχοντας ενεργειακή ασφάλεια, χωρίς να πληρώνουν πρόστιμο, ενώ παράλληλα θα επιδοτούνται κατά το διάστημα της μη λειτουργίας τους. Ως προς το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, επεσήμανε ότι “αποτελεί μια στοχευμένη προσπάθεια και έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, που μπορεί να αφήσει μόνο θετικό αποτύπωμα στην περιοχή” και εξέφρασε την πεποίθηση ότι “η απολιγνιτοποίηση, έτσι όπως εξελίσσεται, δεν είναι ούτε βίαιη, ούτε άδικη και πως το ΣΔΑΜ, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του χωροταξικού της περιοχής, μπορούν να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη, προσφέροντας ταυτόχρονα πολλές επενδυτικές ευκαιρίες”.

Παράλληλα, ο κος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα του σιδηροδρόμου του Νομού και στην πρωτοβουλία που πήρε να συντονίσει μία συζήτηση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, των Δήμων Κοζάνης και Εορδαίας και της ΔΕΗ, απευθύνοντας πρόταση για συμμετοχή και στο Τεχνικό Επιμελητήριο. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η θέση του Σταθμού της Κοζάνης, ενώ ταυτόχρονα θα δοθεί και δυνατότητα στην τοπική κοινωνία να εκφράσει την άποψη της για όλα τα ζητήματα, που αφορούν στη λειτουργία του σιδηροδρόμου. Επιπλέον, ο κος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στις ενέργειες του Υφυπουργείου του για την βελτίωση του δρόμου Κοζάνης – Λάρισας και στις αλλαγές που έγιναν στα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.