Header Ads

Κορέστεια: Δεσμεύει η αρχαιολογική υπηρεσία τμήμα των υπό κατασκευή εκτροφείων

Παραμένουν δεσμευμένα τα αγροτεμάχια του αγροκτήματος Κάτω Κρανιώνα, στο σημείο που κατασκευάζονται οι εγκαταστάσεις τεσσάρων εκτροφείων μινκ, στα Κορέστεια,  με απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς. Πρόκειται για τμήμα της συνολικής επιφάνειας της επένδυσης, το οποίο είχε δεσμευτεί, προκειμένου να εξεταστεί για τυχόν ενδιαφέροντα αρχαιολογικά ευρήματα.

Η ανασκαφή πραγματοποιήθηκε με έξοδα των ιδιοκτητών των υπό κατασκευή μονάδων και, σύμφωνα με την απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων “τα αρχαιολογικά ευρήματα στο χώρο των υπό κατασκευή εκτροφείων, κρίνονται σημαντικά και προστατεύονται με κατάχωση“. Οι ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων που “δεν αποδεσμεύονται, μέχρι νεωτέρας”, οφείλουν να προχωρήσουν στην προστασία των αρχαιολογικών καταλοίπων με κατάχωση με γεωύφασμα και αδρανές υλικό.

Η απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς δεν σηματοδοτεί την παύση των εργασιών, αλλά στα συγκεκριμένα αγροτεμάχια δεν μπορούν να χτιστούν εγκαταστάσεις και, όσον αφορά κατασκευές που ήδη υπάρχουν, θα πρέπει να υποβληθεί από τους ιδιοκτήτες των μονάδων, επικαιροποιημένη μελέτη για την μεταφορά τους σε άλλο σημείο, σε απόσταση από τα σημεία όπου βρίσκονται τα αρχαιολογικά ευρήματα.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.