Header Ads

Παράνομη χωματερή στην Καστοριά

Σε παράνομη χωματερή έχει μετατραπεί περιοχή κοντά στον οικισμό Ποριάς, στα όρια του επαρχιακού δρόμου Άργους Ορεστικού – Χιλιοδένδρου, καταγγέλλει η Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς (Ε.Π.Π), δημοσιεύοντας φωτογραφίες από το ρέμα, που ξεπερνά τα 250μ. μήκος, να έχει γεμίσει απορρίμματα διαφόρων επικίνδυνων υλικών που δεν ανακυκλώνονται. 

Στην συγκεκριμένη περιοχή έχουν τοποθετηθεί από την Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος καταγραφικές κάμερες για την παρακολούθηση της άγριας πανίδας και ενέχεται να καταγραφούν πολίτες, που απορρίπτουν υλικά. “Τα στοιχεία από τις κάμερες θα παραδοθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες,  προκειμένου να επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία” αναφέρει ανακοίνωση της ΕΠΠ.

“Για άλλη μία φορά γίναμε μάρτυρες της αδιαφορίας και της ασυνειδησίας κάποιων συμπολιτών μας που συνεχίζουν να πετάνε στο περιβάλλον ότι δεν τους είναι χρήσιμο, αδιαφορώντας για τη ζημιά που προκαλούν” σημειώνει η ΕΠΠ, υπογραμμίζοντας πως, από το 2020 μειώθηκε για πρώτη φορά το πρόστιμο που πλήρωνε η Ελλάδα στην Ε.Ε για τις παράνομες χωματερές, αλλά “ένα “αγκάθι” δεν παύει να υφίσταται για τούς δήμους, καθώς ασυνείδητοι πολίτες απορρίπτουν οτιδήποτε σε ρέματα σε απομονωμένες περιοχές”.

 

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.