Header Ads

Στη Φλώρινα ο 3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ορθογραφίας Δυτικής Μακεδονίας για μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου

Στη Φλώρινα θα πραγματοποιηθεί ο 3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ορθογραφίας Δυτικής Μακεδονίας για μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Καστοριάς, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης, η Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας και ο Δήμος Φλώρινας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων για την καλλιέργεια της ορθής χρήσης της Νέας Ελληνικής.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Απριλίου και ώρα 10:30 π.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.

Στον διαγωνισμό θα συμμετάσχουν τριάντα (30) συνολικά μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης των Ημερήσιων Γυμνασίων της Δυτικής Μακεδονίας (δέκα από κάθε Περιφερειακή Ενότητα), οι οποίοι διακρίθηκαν στους Τοπικούς Διαγωνισμούς Ορθογραφίας της Φλώρινας, της Κοζάνης και της Καστοριάς. Οι μαθητές θα διαγωνισθούν στην ορθογραφία, την ερμηνεία, την ετυμολογία και τον σχηματισμό πρότασης με λέξεις, οι οποίες θα επιλεγούν με κλήρωση από τράπεζα λέξεων.

Οι συμμετέχοντες θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή φιλολόγων, μελών των τριών Συνδέσμων Φιλολόγων, οι οποίοι συνδιοργανώνουν τον διαγωνισμό. Τη διαδικασία μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, καθηγητές, μαθητές και όσοι το επιθυμούν.

Επισημαίνεται ότι ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την προστασία από τον κορονοϊό COVID-19.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.