Header Ads

Εορδαία: Ζητούν απαντήσεις για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων από τον περυσινό παγετό

Την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ζητά ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας, επαναφέροντας το ζήτημα της μη αποζημίωσης των δενδροκαλλιεργητών από τον παγετό του Απριλίου του 2021 συνέπεια του οποίου ήταν να καούν χιλιάδες κερασιές, μηλιές, καρυδιές, αξιώνοντας απαντήσεις από τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας και τους τοπικούς βουλευτές.

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος εγκαλεί την Κυβέρνηση, τους τοπικούς βουλευτές, και τον Περιφερειάρχη, γιατί «συνεχίζουν τον εμπαιγμό με τους αγρότες της περιοχής για το θέμα του ΕΛΓΑ από τον παγετό του 2021. Τα κεράσια, τα μήλα, και τα καρύδια δεν έχουν πληρωθεί ακόμη λόγω της δικής σας αδιαφορίας».

Υπογραμμίζει πως οι οικογένειες συντηρούνται στην καθημερινότητα τους με δανεικά, και οι περισσότερες δεν θα είναι σε θέση να καλλιεργήσουν τα χωράφια εξ αιτίας των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα φυτοφάρμακα, στο πετρέλαιο, ενώ η αγορά συρρικνώνεται ακόμη περισσότερο για τη διάθεση των προϊόντων τους.

«Ερωτώνται, λοιπόν, οι τοπικοί βουλευτές και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας. Ένα χρόνο μετά την ολοκληρωτική ζημιά του παγετού, σε μήλα, κεράσια, και καρύδια, είναι στις προθέσεις σας να αποζημιωθούν οι αγρότες που επλήγησαν;», καταλήγει η ανακοίνωση

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.