Header Ads

Επτά βίντεο στην κόλαση της Μαριούπολης: Τραυματισμός Κινέζου ρεπόρτερ

Μαριούπολη 20 Μαρτίου 2022: Συντρίμμια από βομβαρδισμένα κτίρια και χιλιάδες εγκλωβισμένοι πολίτες - άμαχοι σε μία πόλη που πολιορκούν ρωσικές δυνάμεις, βομβαρδίζοντας ανελέητα.  (Photo by Stringer/Anadolu Agency via Getty Images)

Το «όχι» του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο ρωσικό τελεσίγραφο για παράδοση της Μαριούπολης, έδωσε το έναυσμα για νέους βομβαρδισμούς στην ιστορική πόλη - λιμάνι στο νότο της Ουκρανίας.

Σε βίντεο που αναρτώνται τις τελευταίες ώρες στο Twitter αποτυπώνεται το δράμα της Μαριούπολης, που ορισμένοι χαρακτηρίζουν ως «κόλαση επί της Γης».

Με τις καιρικές συνθήκες να επιτρέπουν την ορατότητα, διακρίνεται πυκνός καπνός που υψώνεται από διαφορετικά σημεία της πόλης, ενώ σε πολλά βίντεο ακούγονται διαδοχικές εκρήξεις επί αρκετή ώρα.

Πριν από λίγη ώρα το κινεζικό δίκτυο Ifeng News ανήρτησε βίντεο όπου διακρίνεται Κινέζος δημοσιογράφος, ο οποίος φέρεται να τραυματίστηκε ενώ βρισκόταν στην Μαριούπολη μαζί με ομάδα ρωσικών τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης. 

Σε άλλα βίντεο έχει καταγραφεί ανταλλαγή μαζικών πυρών, από βαρύ πυροβολικό και τανκ, που κινούνται μέσα σε σύννεφα καπνού.

Η εικόνα της πόλης είναι αποκαρδιωτική. Δύσκολα βλέπει κάποιος ένα ακέραιο κτίριο, ενώ οι συγκρούσεις εκτυλίσσονται στο κέντρο της Μαριούπολης με εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους εγκλωβισμένους.

Την ίδια ώρα, στρατιωτικοί αναλυτές επιχειρούν να προβλέψουν εάν και πότε θα καταληφθεί η πόλη από τον ρωσικό στρατό, με τις εκτιμήσεις να ποικίλουν και να διαφέρουν. 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.