Header Ads

Κοζάνη: Συνάντηση Σ. Κωνσταντινίδη με το σωματείο «Ένωση»

Τις ανησυχίες τους για την επιχείρηση, την τοπική κοινωνία και για τις θέσεις εργασίας που χάνονται και έχουν χαθεί από την περιοχή, εξέφρασαν μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΗ η «Ένωση», προς τον βουλευτή της Κοζάνης της Ν.Δ. Στάθη Κωνσταντινίδη.

Σε συνάντηση στα γραφεία του Σωματείου, οι εργαζόμενοι κατέθεσαν τις προτάσεις και τις θέσεις τους και τόνισαν την αναγκαιότητα να παραμείνουν οι λιγνιτικές μονάδες στο σύστημα, για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας.

Παράλληλα έγινε συζήτηση για τις αυξημένες τιμές της ηλεκτρικής  ενέργειας, λόγω αύξησης φυσικού αερίου, μετά τις γεωπολιτικές εξελίξεις και την πρόωρη απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων. Θέση του Σωματείου είναι η ομαλή μετάβαση, ώστε να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για οικονομική ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και όχι  σε έναν οικονομικό στραγγαλισμό και μαρασμό της περιοχής, που οδηγεί η βίαιη λιγνιτοποίηση.

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι, υπό το φως των νέων έκτακτων δεδομένων στο ενεργειακό πεδίο, απαιτείται προσεκτική εξέταση του ενεργειακού σχεδιασμού, προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια και η οικονομικότερη πρόσβαση των πολιτών στην ενέργεια.

Επίσης αναφέρθηκε στο σημαντικό θεσμικό έργο που έχει παραχθεί για την αναπτυξιακή μετάβαση της περιοχής και την ανάγκη επιτάχυνσης όλων των διαδικασιών, ιδίως των αποκαταστάσεων των εδαφών της ΔΕΗ, ώστε να αμβλυνθούν κατά το δυνατόν οι επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.