Header Ads

25η Μαρτίου: Παρελάσεις σε Καστοριά, Νεστόριο και Άργος Ορεστικό

Προσαρμοσμένες στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού θα είναι οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821 στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. Την Πέμπτη 24 Μαρτίου ο εορτασμός ξεκινά το πρωί από τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με ομιλίες και αναπαραστάσεις σκηνών του Αγώνα.

Για τις καταθέσεις στεφάνων που γίνονται στα μνημεία πεσόντων, από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, προτείνεται να παραστούν μόνο οι σημαιοφόροι με τους παραστάτες της κάθε σχολικής μονάδας, προς αποφυγή συναθροίσεων για λόγους δημόσιας υγείας και, την 25η Μαρτίου, να παραστούν μόνο οι σημαιοφόροι της κάθε σχολικής μονάδας  στους κατά τόπους Ναούς.

Στην πόλη της Καστοριάς, την Παρασκευή 25 Μαρτίου θα τελεστούν Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Καστορίας κ.κ. Καλλινίκου και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας με θέμα «Η Ελληνίδα στη σκλαβιά και τον ξεσηκωμό» από την Θεολόγο-Φιλόλογο,  Πελαγία Γαλανού-Καραμπέρη, Προϊσταμένη του τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δ.Δ.Ε. Καστοριάς. Θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων, στην πλατεία «Μακεδονομάχων» και κατάθεση στεφάνων και στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει παρέλαση μαθητώντμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, προσκόπων, σωματείων και οργανώσεων

Στις εορταστικές εκδηλώσεις την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει,  ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας & Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης.

Στο Άργος Ορεστικό θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής και θα ακολουθήσει ομιλία από την κα. Αγγελική Ξάνθου, εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Άργους Ορεστικού. Στη συνέχεια, στο Μνημείο των Ηρώων, θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων και στις 12 το μεσημέρι θα γίνει παρέλαση μαθητών με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής.

Στο Νεστόριο το πρωί της 25ης Μαρτίου θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον ιερό Ναό Ταξιαρχών. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο των πεσόντων και παρέλαση από το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο και Λύκειο Νεστορίου.

Παρέλαση θα γίνει και στην Τοπική Κοινότητα Διποταμίας, από τα παιδιά του  Δημοτικού Σχολείου Διποταμίας.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.