Header Ads

Τα 5+1 καλύτερα τυριά για τοστ

.

Το τόστ με τυρί αποτελεί κλασσικό σνακ και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας από την παιδικής ηλικία. Οι προτάσεις αναρίθμητες. Σκέτο, με σούπα, με σαλάτα με τσιπς. Όπως και να το σερβίρουμε, είναι σχεδόν απίθανο κάτι να πάει στραβά κατά την προετοιμασία του.

Υπάρχει μια πλυθώρα τυριών που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Γι′ αυτό, ζητήσαμε από ειδικούς στον χώρο της μαγειρικής αλλά και των τυριών, να μοιραστούν μαζί μας τα αγαπημένα τους είδη για το τέλειο τοστ.

Αυτό που έχει σημασία είναι να μην φοβόμαστε να πειραματιστούμε. Άλλωστε όπως μας προτρέπει και η σεφ του Murray’s Cheese Bar, στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, Κλαίρ Μαλτιφάνο, «μην φοβηθούμε να συνδυάσουμε και να ταιριάξουμε – δοκιμάζουμε περισσότερα από ένα τυρί για να αναδείξουμε το πραγματικό γευστικό μας προφίλ».

Τομά

Η Τζάνετ Φλέτσερ, blogger του Planet Cheese, προτείνει το τομά, ένα τυρί από αγελαδινό γάλα με ημίσκληρη υφή και βουτυρώδη γεύση.

«Λιώνει υπέροχα. Είναι όνειρο. Έχει μια ήπια, βουτυρώδη γεύση που απολαμβάνουν ακόμη και τα μικρά παιδιά».

Για μια «διαφορετική εμπειρία για ενήλικες», συνέστησε επίσης να χρησιμοποιήσουμε το TomaTruffle - με ιταλική μαύρη τρούφα - και να τα σερβίρουμε με ένα κρασί αφρώδες.

Toma και Toma Truffle

Τσένταρ

Η Λόλα Οσινκόλου, food blogger από το Chef Lola’s Kitchen επιλέγει το τσένταρ γιατί λιώνει γρήγορα και ομοιόμορφα, έχει μια ωραία γεύση που ταιριάζει καλά με τις άλλες γεύσεις στο σάντουιτς χωρίς να τις καλύπτει.

«Ένας από τους αγαπημένους μου συνδυασμούς είναι τσενταρ με ψητά κρεμμύδια σε πρέτζελ» λέει η τυροκόμος και ιδιοκτήτρια του Epicurean Connection, Σίνα Ντέιβις.

Γραβιέρα

Gruyère is a Swiss cheese noted for its melting properties. 

Είμαι φανατικός θαυμαστής της γραβιέρας λέει η Άλεξ Χιλ, ιδιοκτήτρια του Just Add Hot Sauce.«Λιώνει πολύ καλά και έχει μια γεύση ξηρού καρπού που συνδυάζεται καλά με λίγο καλό αλμυρό μπέικον ή στη σχάρα με καραμελωμένα κρεμμύδια».

Η Σίνα Ντέιβις επιλέγει να το συνδυάζει λιωμένο με λεπτές φέτες ζαμπόν και σως αϊόλι σε ψωμί από προζύμι για ένα χορταστικό σάντουιτς.

Η Νταϊάνα Μάναλανγκ, σεφ και ιδιοκτήτρια του Little Chef Little Café στο Κουίνς, επιλέγει και αυτή τον συνδυασμό γραβιέρα με ψωμί από προζύμ επειδή «έχει μια πικάντικη γεύση που ταιριάζει τόσο καλά με την πλούσια βουτυρώδη υφή».

Όσο για την Λόλα Οσινκόλου, εκείνη προτιμάει τον συνδυασμό γραβιέρας με mild cheddar.

Μπρι

«Ένα από τα αγαπημένα μου τυριά στη σχάρα είναι το μπρι με μαρμελάδα πορτοκαλιού σε ψωμί με καρύδια», λέει η Σίνα Ντέιβις.

Ενώ η Μέγκαν Χιλ του ιστότοπου, Culinary Hill, το συνδυάζει με μαρμελαδα σύκο. «Είναι κρεμώδες και λιώνει τέλεια, ενώ η μαρμελάδα σύκο μειώνει την λιπαρότητα της γεύσης».

Γκούντα 

Give your grilled cheese sandwich a little Dutch flair by using Gouda.

«Μου αρέσει να χρησιμοποιώ γκούντα με σοταρισμένα γλυκά κρεμμύδια και μανιτάρια κρεμίνι», λέει ο συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Μπράιαν Θις.

Έμενταλ

Έμενταλ με προέλευση από την Ελβετία.

«Μου αρέσει να χρησιμοποιώ τρία τυριά. Πικάντικο τσένταρ, παρμεζάνα και έμενταλ», είπε ο Ρέμι Φοργκς, σεφ στο Institute of Culinary Education.

«Το τσένταρ φέρνει οξύτητα στη γεύση, η παρμεζάνα δίνει το αλμυρό στοιχείο και το Έμενταλ λιώνει τέλεια».Για να φτιάξετε αυτό το σάντουιτς με τυρί στη σχάρα, ο Ρέμι Φοργκς συνιστά να βουτυρώνουμε δύο φέτες ψωμί από τη μία πλευρά και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με την πλευρά του βουτύρου προς τα κάτω.

«Κάνουμε τη μία φέτα με τσένταρ και την άλλη με έμενταλ και τις ψήνουμε χωριστά. Στην συνέχεια προσθέτουμε την παρμεζάνα στην μέση και το κλείνουμε».

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.