Header Ads

Ταξίδι στον σουρεαλιστικό κόσμο της μυθικής σχεδιάστριας Ελσας Σκιαπαρέλι

Η ιταλίδα σχεδιάστρια Ελσα Σκιαπαρέλι (1890 - 1973) σε φωτογράφηση τον Μάρτιο του 1936. 

Το Musée des Arts Décoratifs του Παρισιού όρισε ημερομηνία για την επερχόμενη έκθεσή του για την Ελσα Σκιαπαρέλι και αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες για το τι να περιμένουμε.

Προγραμματισμένη για τις 6 Ιουλίου 2022 έως τις 22 Ιανουαρίου 2023, η έκθεση «Ο σουρεαλιστικός κόσμος της Έλσα Σκιαπαρέλι» θα επικεντρωθεί γύρω από τη διάσημη μοδίστρα υψηλής ραπτικής καλύπτοντας τα πάντα, από το οικογενειακό της παρελθόν ως την δουλειά της στην haute couture. 

Σε ανακοίνωσή του το μουσείο, το οποίο αυτή τη στιγμή παρουσιάζει έκθεση για τον, πρόσφατα εκλιπόντα, Τιερί Μιγκλέρ ανέφερε: «Σε δύο δεκαετίες, η Ελσα Σκιαπαρέλι έκανε τη μόδα μια φυσική πνοή της πρωτοπορίας, μια παιδική χαρά στην οποία η κάθε γυναίκα μπορούσε να επανεφεύρει τον εαυτό της μέσω της θηλυκότητας και της γοητεία καθώς και του μυαλού, σε ”έργο” που παραμένει εντυπωσιακά επίκαιρο».

Η έκθεση φαίνεται να προσφέρει στους επισκέπτες την ελευθερία να δημιουργούν και να είναι ο εαυτός τους, με μοντέλα, σχέδια και κοσμήματα που εκτίθενται με υπογραφή της ίδιας της Σκιαπαρέλι.

Τα αντικείμενα που εκτίθενται δωρίστηκαν από την ιταλίδα σχεδιάστρια στην  Union Française des Arts du Costume, συνεργάτη χρηματοδότησης του μουσείου.

Τα κομμάτια διατηρούνται έτσι ώστε να παραμείνει ζωντανή η καλλιτεχνική τους κληρονομιά προκειμένου να συνεχίσουν να κληροδοτούν τα μηνύματά τους στις επόμενες γενιές. 

ΠΗΓΗ: fashionunited.com

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.