Header Ads

Ουκρανία: Είδε το μωρό της μέσα στα αίματα ενώ προσπαθούσε να το προστατέψει κατά τους βομβαρδισμούς

Η Όλγα, μια 27χρονη Ουκρανή που τραυματίστηκε σοβαρά ενώ προστάτευε το μωρό της από τους βομβαρδισμούς στο Κίεβο, θυμάται το σοκ καθώς είδε αίμα πάνω μόλις έξι μηνών μωρό της λίγο αφού από την επίθεση  έσπασαν τα τζάμια στο δωμάτιό τους.

″Τραυματίστηκα στο κεφάλι και άρχισε τρέχει αίμα. Και όλα κύλησαν πάνω στο μωρό”, είπε η Όλγα, καθισμένη στο κρεβάτι στο Νοσοκομείο Παίδων Okhmatdyt όπου νοσηλεύεται.

″Δεν μπορούσα να καταλάβω, νόμιζα ότι το αίμα ήταν δικό της”.

Φωτογραφίες της Όλγας, με το κεφάλι της δεμένο και το πάνω μέρος του σώματός γεμάτο τραύματα ενώ κρατά σφιχτά το μωρό της, τη Βικτώρια, αναπαράχθηκαν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μια εικόνα που συνοψίζει το βαρύ φόρο που πληρώνουν οι  άμαχοι στην Ουκρανία, όσο συνεχίζεται η ρωσική εισβολή. 

Live όλες οι εξελίξεις στην Ουκρανία

Καθώς ο πατέρας της μικρής Βικτώριας, Ντμίτρο πήρε το κορίτσι, η Όλγα είπε ότι άρχισε να ουρλιάζει ότι η κόρη της είχε κοπεί. ”Όλγα, είναι το αίμα σου, δεν είναι δικό της”, θυμάται να απαντά ο Ντμίτρο.

Οι ουκρανικές αρχές λένε ότι τουλάχιστον 60 άμαχοι σκοτώθηκαν στο Κίεβο από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την αποκαλούμενη ”ειδική στρατιωτική επιχείρηση” στις 24 Φεβρουάριο και άρχισαν τα πλήγματα σε σπίτια.

Η Όλγα, όπως λέει,  είχε ξυπνήσει για να ταΐσει το μωρό της και την είχε  σκεπάσει με μια κουβέρτα για να τη ζεστάνει όταν σημειώθηκε η επίθεση με πύραυλο.

″Και αυτό ήταν που κράτησε το μωρό στη ζωή. Ότι την κάλυψα εγκαίρως. Και τότε ο Ντμίτρο πήδηξε και μας σκέπασε και τις δύο”. 

Η Όλγα νοσηλεύεται με πολλαπλά κοψίματα στο κεφάλι και το σώμα, αλλά το μωρό δεν έπαθε τίποτα εκτός από μια γρατσουνιά και κάποιες μώλωπες.

″Δεν μένει τίποτα άλλο να κάνουμε παρά να παραμείνουμε θετικοί, απλώς να πιστέψουμε ότι ήταν το χειρότερο, το πιο φρικτό πράγμα που θα μπορούσε να έχει συμβεί στη ζωή μας”, πρόσθεσε ο Ντμίτρο.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.