Header Ads

Κίνα: Σοκαριστικό βίντεο με μητέρα οκτώ παιδιών, αλυσοδεμένη σε καλύβα από το λαιμό

.

Σοκ και οργή έχει προκαλέσει στην Κίνα ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται μια μητέρα οκτώ παιδιών αλυσοδεμένη από το λαιμό να στέκεται όρθια μέσα σε μια καλύβα.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε στο Douyin, ιδιοκτήτρια εταιρεία του TikTok, κατέγραψε ένας άνδρας που επισκέφτηκε τη γυναίκα και δήλωσε σοκαρισμένος με αυτό που αντίκρισε.

Σε αυτό η γυναίκα - που παρά το ψύχος στην περιοχή να είναι ντυμένη ελαφρά - φαίνεται αποπροσανατολισμένη και ανήμπορη να κατανοήσει τις ερωτήσεις από τον vlogger που τη ρωτά επανειλημμένως αν κρυώνει.

Ο άνδρας της πήγε ζεστά ρούχα και της έκανε κι άλλες ερωτήσεις, στις οποίες δεν ήταν σε θέση να απαντήσει με σαφήνεια.

Οι σκηνές του βίντεο προκάλεσαν την οργή των χρηστών κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα, που ζητούν παρέμβαση της πολιτείας για να την βοηθήσουν.

.

Επίσης, καταγγέλλουν την κακοποίηση γυναικών και τα περιορισμένα δικαιώματά τους στις αγροτικές περιοχές της χώρας, ενώ εκφράζουν φόβους και ανησυχία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το θύμα στην Ξουζού έφερε στον κόσμο τα οκτώ παιδιά της.

Από την Παρασκευή (28/1) που άρχισε να μοιράζεται στα social media το βίντεο, προκλήθηκε έντονη δημόσια συζήτηση για την εμπορία ανθρώπων στις φτωχές περιοχές της κινεζικής επαρχίας.

Πολλοί χρήστες του Διαδικτύου συνέκριναν την ιστορία της γυναίκας με μια κινεζική ταινία του 2007, το Blind Mountain, η οποία αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που απάγεται και πωλείται ως σκλάβα.

Σε ανακοίνωσή τους οι τοπικές αρχές απέρριψαν τις φήμες περί απαγωγής της γυναίκας. Το επίθετό της είναι Γιανγκ και είναι από την περιοχή Φένγκ Χουαντκου. Μάλιστα διευκρινίζεται πως είναι παντρεμένη από το 1998 και πάσχει από προβλήματα ψυχικής υγείας και έχει τακτικά βίαια ξεσπάσματα.

Ωστόσο, η ανακοίνωση από τους τοπικούς φορείς προκάλεσε ακόμη πιο οργισμένες αντιδράσεις στους χρήστες του Διαδικτύου, καθώς τους επικρίνουν πως δεν ασχολούνται με τη φυλάκιση, αλλά και την κατάσταση της υγείας της γυναίκας.

Σε δεύτερή τους ανακοίνωση την Κυριακή (29/1), οι Αρχές γνωστοποίησαν περισσότερα στοιχεία για την οικογένεια Ντονγκ, ανακοινώνοντας πως διενεργούν έρευνα σε βάρος του συζύγου της.

«Ο Ντονγκ είναι ύποπτος παραβίασης του νόμου. Οι αρχές δημόσιας ασφάλειας διενεργούν έρευνα» αναφέρεται στην ανακοίνωση των Αρχών, που προσθέτουν πως η γυναίκα, που προσφάτως διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια, νοσηλεύεται προς το παρόν, ενώ τα οκτώ παιδιά της έχουν περιέλθει στη φροντίδα τής πρόνοιας.

Η διαδικτυακή συζήτηση για την υπόθεση έχει λογοκριθεί έντονα από τότε που ξέσπασε. Οι Αρχές έχουν αφαιρέσει πολλές αναρτήσεις που αφορούν την εμπορία ανθρώπων. Μάλιστα λογοκρίνουν τη φράση-κλειδί «Xuzhou Eight Children».

Πηγή: BBC

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.