Header Ads

Ερχεται την άνοιξη, ανανεωμένο το Audi A8

Static photo,
Color: Daytona grey matt effect

Η ναυαρχίδα της γερμανικής μάρκας με τα «τέσσερα δακτυλίδια», φρεσκαρίστηκε αισθητικά, ενώ εμπλουτίστηκε με περισσότερα τεχνολογικά χαρακτηριστικά.

Μια πραγματική λιμουζίνα πληθωρικών διαστάσεων, κατασκευασμένη κατά 58% από αλουμίνιο, έχει μήκος 5,19 μ., πλάτος 1,95 μ. και ύψος 1,47 μ., με το τεράστιο μεταξόνιο των 3,00 μέτρων να χαρίζει αφθονία χώρων στην καμπίνα.
Εξωτερικά, διακρίνονται οι Digital Matrix LED προβολείς, η επανασχεδιασμένη και φαρδύτερη γρίλια Singleframe, και οι πιο όρθιες πλαϊνές εισαγωγές αέρα, ενώ οι φαρδιοί θόλοι των τροχών υποδηλώνουν τη στάνταρ τετρακίνηση quattro.

Στο πίσω μέρος, φωτιστικά σώματα OLED, λεπτομέρειες χρωμίου και μία φωτεινή λωρίδα απ’ άκρη σε άκρη, δίνουν μία ξεχωριστή σχεδιαστική ταυτότητα, που συμπληρώνει ένας μεγάλος διαχύτης. Επίσης, για πρώτη φορά διατίθεται εξωτερικό πακέτο S line, ως «γέφυρα» προς τη δυναμική έκδοση S8.

Η καμπίνα χαρακτηρίζεται από οριζόντια αρχιτεκτονική. Ατμοσφαιρικός φωτισμός, εξαιρετικά άνετα καθίσματα με δυνατότητα μασάζ πλάτης σε 18 σημεία, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα προσκέφαλα, ειδικά σχεδιασμένο υποπόδιο που προσφέρει μασάζ για τον επιβάτη πίσω από τον συνοδηγό, τετραζωνικός αυτόματος κλιματισμός, συμπληρώνονται από ένα ψυγείο στις πίσω θέσεις με mini-bar. Απλά μαθήματα πολυτέλειας.

Cockpit

Πλούσιος και ο εξοπλισμός, με Audi virtual cockpit, head-up display επαυξημένης πραγματικότητας, έλεγχο απόκρισης αφής MMI, με δύο οθόνες (10,1” και 8,6”) και φυσικός φωνητικός έλεγχος. Το στάνταρ MMI Navigation plus τρίτης γενιάς (MIB 3) υποστηρίζει υπηρεσίες Car-2-X, ενώ δύο οθόνες 10,1” με ανάλυση Full HD, είναι προσαρτημένες στην πλάτη των μπροστινών καθισμάτων και σε συνδυασμό με προηγμένο σύστημα ήχου Bang & Olufsen με ενισχυτή 1.920 Watt και 23 ηχεία, φροντίζουν για τη ψυχαγωγία οδηγού και επιβατών.
Όλα τα κινητήρια σύνολα, φέρουν ήπια υβριδική τεχνολογία (MHEV) με ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt.

Η βενζινοκίνητη έκδοση Audi A8 55 TFSI Quattro, με κινητήρα 3.0 TFSI V6, αποδίδει 340 ίππους, με τα 500 Nm ροπής να αποδίδονται μεταξύ 1.370 - 4.500 σ.α.λ., επιταχύνοντας σε 5,6 δευτερόλεπτα.

Το δε A8 60 TSFI quattro με τον 4.0 TFSI κινητήρα, έχει ισχύ 460 PS (338 kW) και 660 Nm ροπής (μεταξύ 1.850 - 4.500 σ.α.λ.), πιάνοντας τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,4 δευτερόλεπτα.

Παράλληλα, εφοδιάζεται με ντίζελ μοτέρ. Ο 3.0 TDI πετρελαιοκινητήρας του A8 50 TDI quattro, αποδίδει 286 PS (210 kW) και 600 Nm ροπής, με 5,9 δευτ. επιτάχυνση και τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα, με κόφτη (σε όλα τα A8).

Πέραν αυτών, θα προσφέρεται και η Plug-in hybrid έκδοση A8 60 TFSI e quattro, με έναν συμπαγή ηλεκτροκινητήρα να υποστηρίζει τον 3.0 TFSI. Η μπαταρία ιόντων λιθίου, στο πίσω μέρος, μπορεί τώρα να αποθηκεύσει καθαρά 14,4 kWh (μεικτό: 17,9 kWh) ενέργειας. Η συνολική ισχύ συστήματος φθάνει τους 462 PS (340 kW) και η ροπή τα 700 Nm, χαρίζοντας επιτάχυνση 4,9 δευτερόλεπτα.
Κορυφαία έκδοση είναι το S8 TSFI quattro, με V8 biturbo μοτέρ ισχύος 571 PS (420 kW) και ροπής 800 Nm, που επιταχύνει σε 3,8 δευτερόλεπτα και τα flaps στο σύστημα εξάτμισης βγάζουν έναν μπάσο ήχο.

Interior

Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται με άμεσο κιβώτιο tiptronic οκτώ σχέσεων, ενώ η στάνταρ τετρακίνηση quattro φέρει μπλοκέ κεντρικό διαφορικό, ενώ προαιρετικό είναι το σπορ διαφορικό (στάνταρ στο S8) με ενεργή κατανομή της ροπής μεταξύ των πίσω τροχών.

Ο οδηγός μέσω του Audi drive Select επιλέγει το ύψος της ανάρτησης και τα προγράμματα οδήγησης, ενώ διατίθεται και προγνωστική ενεργή ανάρτηση, που μπορεί να φορτίσει ή να αποφορτίσει κάθε τροχό με πρόσθετη ισχύ ξεχωριστά μέσω ενός ηλεκτροκινητήρα, ρυθμίζοντας έτσι ενεργά τη θέση του πλαισίου σε οποιαδήποτε κατάσταση οδήγησης.

Στις στροφές, η προγνωστική ενεργή ανάρτηση ανυψώνει την πλευρά του σασί στο εξωτερικό της καμπύλης και χαμηλώνει την αντίθετη πλευρά, με κλίση έως και τρεις μοίρες, για καλύτερη σταθερότητα, ενώ με τη βοήθεια μπροστινής κάμερας αναγνωρίζονται οι ανομοιομορφίες στον δρόμο, με το αυτοκίνητο να εξαφανίζει επί της ουσίας τις λακκούβες στο οδόστρωμα.
Κι ακόμα, για την εύκολη είσοδο και έξοδο από το αυτοκίνητο, το αμάξωμα ανεβαίνει και χαμηλώνει έως και 50 χιλ.

Η Audi εξοπλίζει τη ναυαρχίδα της με περίπου 40 συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, μεταξύ των οποίων είναι τα Audi pre sense basic και Audi pre sense front, και το remote park assist plus, το οποίο μπορεί να κάνει όλες τις κινήσεις παρκαρίσματος, με τον οδηγό να βρίσκεται ακόμα και έξω από το αυτοκίνητο.

Static photo,
Color: Plasma blue
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.